Στον «αέρα» τα επαγγελματικά δικαιώματα των Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών

1901
Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών – Μεταφορών και Παιδείας κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, για το γεγονός ότι δεν έχουν κατοχυρωθεί και δεν έχουν αναγνωριστεί νομοθετικά τα επαγγελματικά δικαιώματα των Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών (Σ.Ε.Μ.Α.) δραστηριοποιείται από το 1986 και είναι ο μόνος ενεργός κλαδικός σύλλογος πανελλαδικά για την υπεράσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων των μηχανικών αεροσκαφών.

Αριθμεί 650 ενεργά μέλη, αλλά οι ευεργετούμενοι είναι περίπου 2500 άτομα, ήτοι όσοι εργάζονται στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Ε.Α.Β.), την Aegean, την Ολυμπιακή, τα περιφερικά αεροδρόμια και τις ξένες εταιρίες που προσλαμβάνουν προσωπικό στην Ελλάδα.

Η έλλειψη σαφούς και καθορισμένου νομοθετικού πλαισίου αναγνώρισης και κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών συνιστά βασική διάκριση εις βάρος αυτών των επαγγελματιών, οι οποίοι απειλούνται με διακριτική μεταχείριση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι Βουλευτές ρωτάνε τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα που απασχολεί τον Σ.Ε.Μ.Α.