Από μια υπογραφή κρέμονται οι πληρωμές των αγροτών του Μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών

886

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ  Αναστάσιος Δημοσχάκης, για την αδικαιολόγητη και παρατεταμένη καθυστέρηση των πληρωμών του Μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών ( όπως Λεύκες, ακακίες κ.ά )

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού, στις 29/11/2016, που ελήφθησαν ως απάντηση στην από 14/09/2016 Ερώτηση, ότι η διαδικασία πληρωμής για τις αιτήσεις του 2015(!) θα καταβάλλονταν τμηματικά μέχρι το τέλος του 2016, οι διαβεβαιώσεις δυστυχώς για τον αγροτικό κόσμο αποδείχτηκαν ανεδαφικές. Στην Ερώτηση επανήλθε το ζήτημα της καταβολής των πληρωμών τόσο για το Μέτρο της Διάσωσης των Αγροτικών Γαιών, όσο και για τα υπόλοιπα χρεωστούμενα , όπως οι πληρωμές βιολογικής γεωργίας του 2015, ενστάσεις του 2014 κλπ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην απάντηση του ενημερώνει ότι για την καταβολή των ενισχύσεων πρέπει να προηγηθεί η έκδοση σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τις πιστώσεις, οι οποίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο για υπογραφή στο Υπουργείο Οικονομικών. Επισημαίνεται δεν ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει τις πληρωμές εφόσον οι κατά τόπους δασικές υπηρεσίες ολοκληρώσουν την καταχώρηση των απαραίτητων στοιχείων.

Σε Τελικό Στάδιο δυστυχώς βρίσκεται το επίπεδο οικονομικής ανέχειας του αγροτικού κόσμου και η απάντηση ότι υπολείπεται μια Υπογραφή για να προχωρήσουν οι πιστώσεις, φαντάζει δραματικά περιπαιχτική!!