Αλεξανδρούπολη: Ερώτηση για την ίδρυση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε λιμάνια

909
Ερώτηση για την ίδρυση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιμένων σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και επαναλειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα Καβάλας κατέθεσαν στους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης και Σταύρος Τάσσος.

Σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα στην Αλεξανδρούπολη.

Οι θαλάσσιες περιοχές πέριξ της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης αποτελούν στρατηγικά γεωγραφικά σημεία για το σχεδιασμό αντιμετώπισης της πυροπροστασίας και διάσωσης ανάλογων θαλάσσιων περιστατικών ή όποιων άλλων αναγκών προκύψουν.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

  • Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ίδρυση και η στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στους Λιμένες της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Αλεξανδρούπολης;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα Καβάλας, για την πλήρη στελέχωσή της με προσωπικό, με σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό;».

Πηγή