Β ΕΛΜΕ Έβρου: Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων

759

«Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των παιδιών μας!»

Η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, καταδικάζει την ενέργεια του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, να καταγγείλει στον Εισαγγελέα τρεις από τους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου τους στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές οδηγήθηκαν στο δικαστήριο επειδή μπήκαν μπροστά στις κινητοποιήσεις του σχολείου τους, αγωνιζόμενοι για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα σχολείο με καλύτερες συνθήκες φοίτησης και υλικοτεχνικές υποδομές, για έγκαιρες προσλήψεις εκπαιδευτικών, όπως έκαναν την ίδια περίοδο και άλλοι μαθητές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τέτοιου είδους θέματα αντιμετωπίζονται με διάλογο μέσα στη σχολική κοινότητα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και σε καμία περίπτωση με καταγγελίες που οδηγούν τους μαθητές στα δικαστήρια! Η μονομερής απόφαση του Διευθυντή, είχε ως αποτέλεσμα την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων σύμφωνα με την οποία στους τρεις μαθητές επιβλήθηκε η ποινή των 80 ωρών κοινωνικής εργασίας ως αναμορφωτικό μέτρο!

Στον Β. Έβρο, πριν μερικά χρόνια, είχαμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις που είχαν οδηγήσει στο δικαστήριο μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από διάφορα σχολεία. Η καθολική κινητοποίηση τότε των μαθητών, των καθηγητών, των γονέων και όλης της τοπικής κοινωνίας έφερε ως αποτέλεσμα την αθώωση των μαθητών.

Απαιτούμε:

·         την άμεση κατάργηση των σχετικών άρθρων του ποινικού κώδικα που αναφέρονται στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.

·         την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης ποινής που επιβλήθηκε στους μαθητές.

Η τρομοκρατία του μαθητικού κινήματος αποτελεί προσπάθεια φίμωσης των αυριανών ενεργών πολιτών. Η προσπάθεια καταστολής κάθε αγώνα διεκδίκησης βασικών κοινωνικών αγαθών, δεν θα περάσει!

alfavita.gr