2ος αγώνας Κάστρου Διδυμοτείχου: Ότι δεν είδατε.

1378

Με τον καιρό σύμμαχο και με 1386 συμμετοχές μικρών και μεγάλων αθλητών (έως και 82 ετών), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο αγώνας ΚΑΣΤΡΟΥ Διδυμοτείχου, στα πλαίσια των Ελευθερίων της πόλης. Για το μεγάλο αυτό ρεκόρ συμμετοχών, όπωςν και την προετοιμασία του αγώνα, επελήφθησαν οι διοργανωτές, Ευγενίδειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Διδυμοτείχου σε συνεργασία με το ΓΕΣ και το Δ’ Σώμα Στρατού και την αιγίδα της Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ).

Ο αγώνας ξεκίνησε με τα 10χλμ για τους περισσότερο μυημένους αθλητές και αθλήτριες, σε μια όμορφη διαδρομή μέσα στην πόλη του Διδυμοτείχου, κάτω από το ιστορικό της Κάστρο. Συνεχίσθηκε με τους αγώνες ΑΜΕΑ 400μ και παιδικό δρόμο των 900μ περίπου και ολοκληρώθηκε με το Λαϊκό δρόμο των 5χλμ. Ανάμεσα στους αγώνες μοντέρνο χορευτικό συγκρότημα του γυμναστηρίου Φυδανάκη κρατούσε ευχάριστη συντροφιά τους θεατές.

Ο συναγωνισμός μεγάλος σε όλες τις κούρσες, με τους περσινούς νικητές 5 και 10χλμ, σε άνδρες και γυναίκες, να επαναλαμβάνουν τις νίκες τους. Η μεγάλη όμως επιτυχία του αγώνα ήταν η μεγάλη συμμετοχή των απλών πολιτών, με εντυπωσιακό αριθμό συμμετεχόντων γυναικών, αλλά και μεγάλη οικογενειακή συμμετοχή στον παιδικό αγώνα.

Για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα επελήφθησαν, το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού,  για την ασφάλεια του η Αστυνομία και ο Στρατός και φυσικά την αγωνιστική ευθύνη είχε ο Σύνδεσμος κριτών στίβου Θράκης.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης κκ.Δαμασκηνός, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο Στρατηγός Δημήτριος Μπονώρας, ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Έβρου Δημήτριου Ρίζου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Βίκυ Σταμπολίδου οι Αντιδήμαρχοι κ. Κων/νος Σλαβούδης και Δημήτριος Εμμανουηλίδης    και φυσικά οι οικοδεσπότες  Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο Πρόεδρος του Ευγενιδείου Κέντρου Αθανάσιος Σίμογλου.

Οι νικητές:

Άνδρες 5.000 μέτρα : 1ος Γκάτζιος Απόστολος 2ος Λάτας Παναγιώτης 3ος Καραγιάννης Ελευθέριος

Γυναίκες 5.000 μέτρα :  1η Σκαρλάτου Φωτεινή 2η Κανταράκη Χρυσούλα 3η Στεργίου Κατερίνα

Άνδρες 10.000 μέτρα: 1ος Βούλκος Χαράλαμπος 2ος Ριζιώτης Χριστόδουλος 3ος Δουλγερίδης Στέφανος

Γυναίκες

10.000 μέτρα :  1η Λαμπούδη Μαρία και Βαβατζιάνη Ματίνα (μαζί) και 3η Μπατσίκα Βασιλική

Τέλος βραβεύθηκαν για την συμβολή τους στον αγώνα και στον αθλητισμό γενικότερα:

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς,

Ο Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κιρμουτζής

Ο Πρόεδρος των κριτών στίβου Θράκης Γιάννης  Μπαρμπαγιάννης

Ο Χρήστος Γιαννόπουλος

Ο γηραιότερος αθλητής του αγώνα κ.Γιαλαματζής.

Διαβάστηκε επιστολή του Υποστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος κατά τη θητεία του πέρυσι στο Διδυμότειχο, οραματίστηκε και στήριξε την δημιουργία του αγώνα Κάστρου, ενώ ειδική βράβευση έγινε από τον έφορο στίβου του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξ/πολης, Γιώργο Αλεξιάδη, στον Διδυμοτειανό, γηραιό πια, αθλητή του ΜΓΣ Εθνικού, Στέφανο Δοβρίδη.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί όλους τους αθλητές για την αυθόρμητη συμμετοχή τους, τους εθελοντές και όσους βοήθησαν στην δύσκολη διεξαγωγή του, όπως ζητά συγνώμη για όποια λάθη και παραλείψεις της.

Τέλος ευχαριστεί την εταιρεία του Αθανάσιου Μαλαμίδη για την παροχή της Αψίδας, τα οπτικά Βαρτάν για τα  t-shirt  όπως και τον κ.Φυδανάκη για την παροχή t-shirt και καπέλων στους αθλητές καθώς και τη νεανική χορευτική του ομάδα.

Όλοι μας δίνουμε ραντεβού στον 3ο αγώνα ΚΑΣΤΡΟΥ.