O δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μίλησε για όλα, ακόμα και για την επόμενη υποψηφιότητα

1101
Σε ενάμιση περίπου μήνα εκτίμησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ότι θα υπάρχει ετοιμότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την δημοπράτηση των έξι μεγάλων έργων του δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 1, 8 εκατομμυρίων ευρώ, των οποίων η δημοπράτηση εκκρεμεί ακόμη και οφείλεται, όπως είπε, στις αλλαγές που επέβαλε ο νόμος 4412/2016, που αφορά στον καθορισμό του νομοθετικού πλαισίου εκτέλεσης έργων , μελετών και γενικότερα στην παροχή υπηρεσιών από τους ΟΤΑ.

Ο κ. Μαυρίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου , εκτίμησε ότι το γεγονός της καθυστέρησης στη δημοπράτηση έργων, έχει πιθανότητες να είναι μεθοδευμένο και ίσως συνδέεται με τους όρους του τελευταίου μεσοπρόθεσμου σχεδίου που θέλουν αύξηση των αποθεματικών των δήμων κατά 80%, εξηγώντας ότι με τον τρόπο αυτό, δεν εκταμιεύονται τα ποσά των χρηματοδοτήσεων για τα έργα και έτσι «τεχνητά» θα καταγραφεί η αύξηση των αποθεματικών.

«Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να γίνουν έργα από την τοπική αυτοδιοίκηση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος» κατέθεσε ως ρητορικό ερώτημα ο κ. Μαυρίδης, συμπληρώνοντας ότι «όσα εμπόδια και να βάλλουν κάποιοι στην Τ.Α., οι δήμοι θα συνεχίσουν να παράγουν έργο».

Μεταξύ των έργων που θα δημοπρατηθούν είναι η κατασκευή του δικτύου ύδρευσης Κομάρων και Χανδρά, ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Ν. Ορεστιάδας και στον οικισμό του Κυπρίνου, όπως και παρεμβάσεις στο οδικό τμήμα Βάλτος- Δοξιπάρας.

Επιπλέον μίλησε για πιθανή αύξηση των δημοτικών τελών το 2018, η οποία θα προκύψει από το 25% της αύξησης στο ποσό για τη μεταφορά των απορριμμάτων προς τον ΧΥΤΑ της Κομοτηνής , ενώ όπως δήλωσε, ίσως η εξέλιξη αυτή και να αποφευχθεί, σε περίπτωση που δηλωθούν τα πραγματικά τετραγωνικά ακινήτων από τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία , το ποσοστό των αδήλωτων ξεπερνά το 180%, είπε ο κ. Μαυρίδης και όταν αποκατασταθεί αυτό, τότε τα έσοδα του δήμου, από τα ανταποδοτικά , σχεδόν θα διπλασιαστούν.

Επιπλέον σημείωσε ότι ο δήμος εξοικονόμησε χρήματα μετά και από έρευνα όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις ιδιωτών οι οποίοι έκαναν παράνομη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για τις οικείες ή τα καταστήματά τους, από δημοτικά κτίρια.

Αναφορικά με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρά το γεγονός ότι κάποιες υπηρεσίες παρουσιάζουν υποστελέχωση, υπογράμμισε ότι δεν προβλέπονται έως τουλάχιστον το 2020, εξαιτίας των μνημονίων.

Σχετικά με τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων , ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της θα έχει χρονικό ορίζοντας περίπου τριετίας.

Επίσης , ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα , εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ, θα βρίσκονται στη Ν. Ορεστιάδα προκειμένου να καθοριστούν οι χώροι αποθήκευσης του συμπιεσμένου φυσικού αερίου που θα χρησιμοποιηθεί και για οικιακή χρήση.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν και με βάση οποιουδήποτε νέου νόμου, θα διεκδικήσει εκ νέου το δήμο Ορεστιάδας.

Πηγή