Σουφλί: 2ο Τουρνουά Αλληλεγγύης “Δημήτρης Μπακιρτζής”.

1347

Διοργανωτής

Ο Α.Σ. Έβρος Σουφλίου σε συνεργασία με την AEK FC Development Network υπό την αιγίδα της ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ, διοργανώνει το 2ο Τουρνουά Αλληλεγγύης «Δημήτρης Μπακιρτζής» στο Σουφλί Έβρου.

Ηλικιακή Κατηγορία

  • Bambini (Γεννηθέντες από 2010 μέχρι 2011)
  • Pro junior (Γεννηθέντες από 2008 μέχρι 2009)
  • Junior (Γεννηθέντες από 2006 μέχρι 2007)
  • Προ παιδικό (Γεννηθέντες από 2004 μέχρι 2005)
  • Παιδικό (Γεννηθέντες από 2001 μέχρι 2003)

Τύπος Τουρνουά

Για κάθε ηλικιακή κατηγορία θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αρχική διάταξη. Αναλυτικά :

  • Bambini : 5 ποδοσφαιριστές ανά ομάδα (4 ποδοσφαιριστές + 1 τερματοφύλακας)
  • Pro junior : 7 ποδοσφαιριστές ανά ομάδα (6 ποδοσφαιριστές + 1 τερματοφύλακας)
  • Junior : 8 ποδοσφαιριστές ανά ομάδα (7 ποδοσφαιριστές + 1 τερματοφύλακας)
  • Προπαιδικό : 9 ποδοσφαιριστές ανά ομάδα (8 ποδοσφαιριστές + 1 τερματοφύλακας)
  • Παιδικό : 11 ποδοσφαιριστές ανά ομάδα (10 ποδοσφαιριστές + 1 τερματοφύλακας)

Γήπεδα Ποδοσφαίρου

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ» το οποίο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα.

Συμμετέχουσες Ομάδες

Με αλφαβητική σειρά εκτός από την διοργανώτρια ομάδα του Α.Σ. Έβρου Σουφλίου συμμετέχουν οι ακόλουθες ομάδες του νομού Έβρου : Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ηρακλής Σαγήνης, Ορέστης Ορεστιάδας, ΠΑΟΚ Ισαακίου. Συμμετοχή στο τουρνουά 2€ ανά αθλητή.

Κανόνες

Στο τουρνουά θα εφαρμοσθούν όλες οι διατάξεις – κανονισμοί της ΕΠΟ (σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA και της UEFA) και του ΚΑΠ εκτός των ειδικών ρυθμίσεων που προβλέπονται σε αυτή τη προκήρυξη. Για οργανωτικά και άλλα ζητήματα καθώς και τυχόν διαφωνίες που δεν ρυθμίζονται από τον ΚΑΠ και την παρούσα προκήρυξη θα επιλύονται από την Επιτροπή αγώνων και της οποίας οι αποφάσεις θα είναι τελικές και μη εφέσιμες.

Πρόγραμμα Τουρνουά

Το 2ο Τουρνουά Αλληλεγγύης «Δημήτρης Μπακιρτζής» θα λάβει χώρα το Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαΐου 2017. Όλα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν από 09:00 ως 13:30 τις δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες. Το πρόγραμμα των αγώνων επισυνάπτεται σε άλλο έγγραφο.

Εξοπλισμός

Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους δύο διαφορετικού χρώματος στολές. Σε περίπτωση που οι αντίπαλες ομάδες στο παιχνίδι φορούν τα ίδια χρώματα, η πρώτη ομάδα όπως αυτή αναφέρεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα, είναι υποχρεωμένη να φορέσει διαφορετικού χρώματος στολή. Η φανέλα του κάθε ποδοσφαιριστή πρέπει να είναι αριθμημένη ενώ ο τερματοφύλακας και ο αναπληρωματικός του, πρέπει να φορούν στολές διαφορετικού χρώματος από τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Οι επικαλαμίδες είναι υποχρεωτικές.

Οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές, οφείλουν κατά τη διάρκεια των αγώνων και όταν βρίσκονται στον πάγκο ή προθερμαίνονται, να φορούν τις εμφανίσεις με τον αριθμό τους καθώς και τα διακριτικά για να ξεχωρίζουν από τους βασικούς.

Διαιτητές & Παρατηρητές Αγώνων

Σε κάθε αγώνα του τουρνουά συντάσσεται φύλλο αγώνα από τον διαιτητή. Κάθε παιχνίδι θα διευθύνεται από ένα διατητή ο οποίος θα προέρχεται από την ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ή θα είναι παλαίμαχοι διατητές ή Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα ποδόσφαιρο ή διπλωματούχοι προπονητές της ομάδας του Έβρου Σουφλίου.

Καθυστερήσεις

Οι ομάδες οφείλουν να είναι στο γήπεδο εγκαίρως (30 λεπτά πριν από τη προγραμματισμένη έναρξη των παιχνιδιών τους).

Πειθαρχικές Τιμωρίες

Σκοπός του τουρνουά είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από διοργανώσεις αθλητικών δράσεων με την συμμετοχή μικρών αθλητών στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση. Για το λόγο αυτό δεν είναι στόχος η τιμωρία ενός παιδιού – ποδοσφαιριστή αλλά η σωστή διαπαδαγώγηση του ώστε να κατανοήσει τους κανόνες ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού. Παρόλο αυτά αν ένας ποδοσφαιριστής δεχθεί 2 κίτρινες κάρτες κατά τη διάρκεια ενός επίσημου παιχνιδιού του Τουρνουά, θα αποβάλλεται αυτόματα από τη συνέχεια του παιχνιδιού αλλά θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επόμενο αγώνα της ομάδας του. Το ίδο θα ισχύει σε περίπτωση  αποβολής του με απ΄ευθείας κόκκινη κάρτα.

Ιατροί Αγώνων

Την αντιμετώπιση περιστατικών που χρίζουν ιατρικής φροντίδας θα επιμεληθούν γιατροί – φυσιοθεραπευτές, οι οποίοι θα αποφασίζουν από κοινού με τον διαιτητή, αν δύναται να συνεχίσει να αγωνίζεται ένας ποδοσφαιριστής, του οποίου ο τραυματισμός κρίνεται απ΄τον γιατρό ότι δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί.

 

 

 

 

Έπαθλα Τουρνουά

  • Κάθε συμμετέχουσα ομάδα θα λάβει αναμνηστικό κύπελλο
  • Όλοι οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο

Διάρκεια Παιχνιδιών

Το πρόγραμμα και η διάρκεια των αγώνων επισυνάπτονται σε άλλο έγγραφο

Πόντοι

Δεν θα υπάρχει καμμία βαθμολογική κατανομή των ομάδων. Σκοπός είναι να παίξουν όλες οι ομάδες μεταξύ τους. Δεν υπάρχει νικητής ή ηττημένος.

Λίστα ποδοσφαιριστών

Οι υπεύθυνοι των ομάδων καλούνται να παραδώσουν στην επιτροπή «λίστα συμμετοχής ομάδας» που θα περιλαμβάνει τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που παίρνουν μέρος στο 2ο Τουρνουά Αλληλεγγύης «Δημήτρης Μπακιρτζής», την ακριβή ημερομηνία γέννησης τους και τον αριθμό φανέλλας.

Η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται θα δίνεται στην επιτροπή αγώνα τουλάχιστον 15 min πριν την έναρξη του κάθε παιχνιδιού και σ’ αυτή δε θα αναγράφονται πάνω από 20 ποδοσφαιριστές, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο αρχηγός.

Τα ονόματα του προπονητή, του βοηθού του, του γιατρού ή του φυσιοθεραπευτή αν υπάρχει και του υπεύθυνου της ομάδας θα αναγράφονται στην ίδια λίστα. Κανείς άλλος εκτός από τους προαναφερμένους δεν επιτρέπεται να παραβρίσκεται στο πάγκο. Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας οφείλει να έχει μαζί του τα έγγραφα (δελτίο ή πιστοποιητικό γέννησης, η αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) που πιστοποιούν την ηλικία των ποδοσφαιριστών και την κατάσταση υγείας όλων των ποδοσφαιριστών, και θα τα προσκομίσει εφόσον του ζητηθούν από την επιτροπή αγώνων ή τον διατητή του αγώνα.

Επιτροπή Αγώνων

Έχει ορισθεί τριμελής επιτροπή η οποία έχει σαν στόχο την επίλυση ζητημάτων που θα δημιουργηθούν.

Πρόεδρος Επιτροπής

Ζελενίτσας Χαράλαμπος

Μέλη Επιτροπής

Φουτσιτζής Χρήστος

Πετκίδης Γεώργιος

 

Ανταπόκριση απο το Σουφλί Νίκος Γκούντλης