Σημαντικά θέματα στη συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με γαλλική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

938
Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης πραγματοποίησε συνάντηση με γαλλική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν οι Γερουσιαστές Catherine Morin-Dessailly, Didier Marie και Simon Sutour, μέλη των Ομάδων Φιλίας του Γαλλικού Κοινοβουλίου.

Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας αποτελούν πρακτική όλων των Κοινοβουλίων, που ενθαρρύνεται και από το Καταστατικό της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των διαφόρων Κοινοβουλίων και αντικείμενο την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε διεθνές διμερές επίπεδο, καθώς και την προβολή και προώθηση των θέσεων της εκάστοτε χώρας σε εθνικά και διεθνή θέματα.

Η παρουσία της γαλλικής αντιπροσωπείας στης Αλεξανδρούπολη έχει ως κύριο σκοπό να αξιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης μετά τις πρόσφατες εξελίξεις λόγω της μεταναστευτικής κρίσης, να εξετάσει αν το μεταναστευτικό ζήτημα επηρεάζει τον τουρισμό της περιοχής και να ενημερωθεί για τις ενέργειες χειρισμού του θέματος από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε στη γαλλική αντιπροσωπεία την αρμονική συνύπαρξη του χριστιανικού και του μουσουλμανικού στοιχείου στη Θράκη, η οποία προέρχεται από τη μακραίωνη συμβίωση των πληθυσμών, ενημέρωσε για τις ενέργειές του προκειμένου να αποκλειστεί η Θράκη από τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και τόνισε την ανεπάρκεια της Ε.Ε. στη λήψη των κατάλληλων μέτρων προκειμένου να καθοδηγήσει την Ελλάδα στην έγκαιρη αντιμετώπιση  του μεταναστευτικού ζητήματος.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει πιο αυστηρή πολιτική απέναντι στη γείτονα Τουρκία καθώς τα σύνορα της Ελλάδας είναι ταυτόχρονα σύνορα ολόκληρης της Ε.Ε. και τις όποιες συνέπειες ενδεχομένως υποστεί η χώρα μας θα τις υποστεί ολόκληρη η Ευρώπη.