Αλεξανδρούπολη: Συναυλία – αφιέρωμα σε Έλληνες συνθέτες υπό τον τίτλο «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» με την Χορωδία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης»

1000
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παρουσιάζει την Κυριακή, 7 Μαΐου 2017, και ώρα 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης στην Αλεξανδρούπολη (παραπλεύρως του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), συναυλία – αφιέρωμα σε Έλληνες συνθέτες υπό τον τίτλο «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» με την Χορωδία του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης».

Η μεικτή, τετράφωνη χορωδία του Σωματείου αριθμεί περίπου 65 ερασιτέχνες χορωδούς κι έχει θέσει βασικό στόχο της, σε συνδυασμό με την έμπρακτη κοινωφελή δραστηριότητά της, την προβολή της μουσικής και ποιητικής έκφρασης του ελληνικού λαού.

Η Χορωδία, στο σχετικά μικρό διάστημα της ύπαρξής της (ιδρύθηκε τον Μάιο 2010), έδωσε αρκετές συναυλίες και απέσπασε άριστες κριτικές. Παρουσίασε ειδικά αφιερώματα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, συμμετείχε σε χορωδιακά φεστιβάλ, διοργάνωσε χορωδιακές συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και έδωσε συναυλίες για κοινωνικούς σκοπούς.

Διευθύνει η Ελισάβετ Δεμίρογλου και συνοδεύουν στο πιάνο ο Φοίβος Φίλκας, στο μπουζούκι ο Γιάννης Λαγκούσης, στη φυσαρμόνικα ο Παύλος Γαρέφης, στα κρουστά η Δήμητρα Χατζόγλου. Η συναυλία θα πλαισιωθεί από προβολή εικόνων και βίντεο, την επιμέλεια των οποίων έχει ο Παύλος Γαρέφης, ενώ η Καίτη Χρονοπούλου κι ο Τάσος Πλαστήρας θα απαγγείλουν ποιήματα συναφή με τη θεματική του προγράμματος.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, Τραΐανούπολης & Σαμοθράκης

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.