Έβρος: Εξαρθρώθηκε χθες βράδυ, σπείρα που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς στη χώρα

957
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης έξι άτομα, μεταξύ των οποίων, ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια και την περαιτέρω προώθησή τους, στο εσωτερικό της προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της έως πρώτες πρωινές ώρες της σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, ο διευθύνων την οργάνωση ένας 23χρονος αλλοδαπός και πέντε ακόμη μέλη (αλλοδαποί ηλικίας 26 έως 49 ετών).

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο διευθύνων, δύο εκ των παραπάνω μελών της οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα, που αναζητούνται, διευκόλυναν, κατά περίπτωση, την παράνομη είσοδο και την περαιτέρω μεταφορά στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας, δέκα αλλοδαπών, τους οποίους οδήγησαν σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν.

Στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν επίσης, τα τρία έτερα μέλη της οργάνωσης που θα αναλάμβαναν το ρόλο της φύλαξης και του περιορισμού τους, μέχρι την καταβολή του σχετικού χρηματικού ποσού για την παράνομη μεταφορά.

Κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, επτά κινητά τηλέφωνα και έξι κάρτες μνήμης κινητών τηλεφώνων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης», «Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση», «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη», «Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα».
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

voria.gr