Τι κάνει ο ιδιοκτήτης της Google και άλλοι κροίσοι για να νικήσουν το θάνατο

1174
Διάσημοι, πλούσιοι και έτοιμοι να πουλήσουν και την ψυχή τους στο διάβολο προκειμένου να μείνουν για πάντα νέοι. Πολλά ονόματα διασήμων συγκαταλέγονται στη λίστα αυτών που επενδύουν πολύ μεγάλα ποσά σε τεχνολογίες και νέες ανακαλύψεις που φιλοδοξούν να σταματήσουν τη γήρανση.

Ηθοποιοί όπως η Goldie Hawn, μουσικοί όπως ο Moby, αλλά και δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας, όπως συνιδρυτής  της Google Sergey Brin και ο Peter Thiel, συνιδρυτής του PayPal, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα προσφέρουν σε βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες, ακόμα και 25 εκατ. δολ. για την προώθηση της έρευνας που έχει στόχο να δώσει τέλος στα γηρατεία.

Ο Sergey Brin της Google, μέσω των εταιριών του έχει σκοπό να επενδύσει συνολικά πάνω από 1 δισ. δολ. σε ένα «εργαστήριο μακροζωίας» που ονομάζεται Calico όπου εξέχοντες επιστήμονες από όλες τις χώρες του κόσμου, «πολεμούν τον θάνατο» .

O βιοχημικός Ned David συγκαταλέγεται μεταξύ των επιστημόνων που εργάζεται αδιάλειπτα τα τελευταία χρόνια για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Η επένδυση σε καινοτομίες βιοτεχνολογίας είναι ένας τρόπος για τους κροίσους αυτού του κόσμου να παραμείνουν νέοι και υγιείς  για πάντα. Κάποιοι άλλοι, όχι και τόσο προνομιούχοι, στρέφονται στην κρυογονική ψύξη, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αποψυχθούν όταν πια η επιστήμη θα έχει προχωρήσει αρκετά. Χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο φαίνεται να έχουν εναποθέσει τις ζωές αλλά και τις περιουσίες τους, στην κρυογονική ψύξη στο κέντρο Alcor της Αριζόνα.

Το συγκεκριμένο κέντρο «χρεώνει» 80.000 δολάρια για να διατηρήσει το κεφάλι σου σε υγρό άζωτο και 200.000 για ολόκληρο το σώμα σου με την ελπίδα ότι θα πάνε όλα καλά και ότι η… απόψυξη κάποια στιγμή στο μέλλον θα είναι επιτυχής. «Το ότι μπορούμε να ζήσουμε για πάντα είναι προφανές. Αυτό δεν παραβιάζει τους νόμους της φυσικής και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα το πετύχουμε», πιστεύει ο 30χρονος ιδιοκτήτης αυτού του Alcor.

pontos-news.gr