Αλεξανδρούπολη: Τι απάντησε ο υπουργός για την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας και προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΜΘ

950
Δεν θεωρήθηκε ξεκάθαρη η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλή από την περιφέρεια και εξέδωσε δελτίο ενημέρωσης σχετικά. Διαβάστε τι λέει:

Με το υπ’ αριθμ. 1500.1/28378/2017/19-04-2017 έγγραφό του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής απαντά στην αρ. πρωτ. 291/21-02-2017 επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημητρίου Πέτροβιτς σχετικά με την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη.

Η απάντηση του Υπουργού ναι μεν κρίνεται θετική, δεν αποτελεί όμως ξεκάθαρη τοποθέτηση της Κυβέρνησης αναφορικά με το χρόνιο και δίκαιο αίτημά μας.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απαιτούμε σαφείς απαντήσεις με ποσά χρηματοδότησης του έργου και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης. Η Σχολή για τη βασική εκπαίδευση και επιμόρφωση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος δικαιωματικά πρέπει να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στην Αλεξανδρούπολη.

Στην απάντηση του υπουργού στο αίτημα για ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, με λίγα λόγια αναφέρεται ότι θα εξετασθεί από το υπουργείο η πρόταση για την ίδρυση της ακαδημίας, χώρις να αναφέρονται οι χρόνοι υλοποίησης και τα ποσά χρηματοδότησης, κάτι που προκάλεσε την παραπάνω αντίδραση.