Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

105
Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο οποίος καθιερώθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3  του ΠΔ 130/2008 «Καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 23ης Απριλίου 2017.

 

Κυριακή 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

 

10:30  Επίσημη δοξολογία  στον   Ιερό   Ναό   Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής  όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής
κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

 

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, το Δήμαρχο Κομοτηνής,  τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.

 

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.

 

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

 

Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

 

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο Α.Δ.Φ.Κ., της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης και η ΧΧΙ ΤΘΤ.

 

Τελετάρχες ορίζονται οι: _ Αθανάσιος Χριστοδουλάκης

Ευγενία Εξακοΐδου (κιν. 6936924079)

 

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Κομοτηνή.