Έγινε viral η Ανάσταση σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης – Ιερέας έβαλε φωτιά στην Αγία Τράπεζα (βίντεο)

1007
Από φωτιά που έκαιγε πάνω στην Αγία Τράπεζα, άναψε τα κεριά του και μοίρασε το Άγιο Φως στους πιστούς, ο ιερέας που τέλεσε τη λειτουργία της Ανάστασης στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπως δείχνει βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 Στο μακροσκελές κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και δίδεται η εξήγηση γιατί η τοπική εκκλησία ακολουθεί αυτή τη διαδικασία ανάμματος. Πάντως, το σχετικό βίντεο από τη νύχτα της Ανάστασης σαρώνει το διαδίκτυο. Έχει περισσότερες από 440.000 προβολές και πάνω από έξι χιλιάδες κοινοποιήσεις!
Στα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα ο ιερέας ανάβει το κερί του από την Αγία Τράπεζα, με κάποιους χρήστες να κάνουν λόγο για «θαύμα» (σ.σ. γράφοντας πως «δεν παίρνουν φωτιά τα υφάσματα»). Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθεί για το άναμμα. Όπως αναφέρει «Τα καλύμματα τις Αγίας Τράπεζας και ο Επιτάφιος που φαίνονται είναι καλυμμένα με τζάμι ,πάνω στο τζάμι ρίχνουμε με προσοχή οινόπνευμα και αμέσως ανάβουμε από το Άγιον Φως που έχουμε πάρει από τα Ιεροσόλυμα…».
pontos-news.gr