Οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελληνική Αστυνομία ότι δέρνει τους πρόσφυγες στον Έβρο.

1143

Σύμφωνα με την τουρκόγλωσση έκδοση της ρωσικής ιστοσελίδας Sputnik, η Ελλάδα επιστρέφει στην Τουρκία πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς να ακολουθεί την επίσημη οδό.

 Στο δημοσίευμα παρατίθενται μαρτυρίες Αφγανών και Τούρκων κατοίκων χωριών του Έβρου, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν τηρεί την συμφωνία της 18ης Μαρτίου προβαίνοντας σε παράνομες αναγκαστικές επαναπροωθήσεις στην περιοχή.

Αφγανός φέρεται να είπε ότι πέρασε παράνομα στην Ελλάδα έξι φορές και κάθε φορά οι Έλληνες αστυνομικοί τον άφηναν στον Έβρο από την πλευρά της Αδριανούπολης:

«Οι Έλληνες αστυνομικοί πήραν τα υπάρχοντά μας και μας άφησαν στην Τουρκία».

Ένας ακόμα Αφγανός υποστηρίζει ότι «μόλις πέρασαν τα σύνορα, οι Έλληνες αστυνομικοί μας συνέλαβαν, μας χτύπησαν, μας κακομεταχειρίστηκαν και μας άφησαν στην πλευρά της Τουρκίας».

Ο κοινοτάρχης του χωριού Ελτσιλί φέρεται να είπε ότι οι κάτοικοι του χωριού έχουν γίνει πολλές φορές μάρτυρες άσχημης μεταχείρισης μεταναστών από Έλληνες αστυνομικούς. Οι Έλληνες αστυνομικοί πετάνε τους μετανάστες στο νερό, και οι τελευταίοι φτάνουν σε άσχημη κατάσταση στο χωριό, υποστήριξε ο Τούρκος.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα με τη Συρία έχουν σκοτώσει δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Τουρκία.

Είναι τεράστιο το θράσος των τουρκικών ιστοσελίδων να κατηγορούν την Ελλάδα ότι «δέρνει» λαθρομετανάστες, όταν την ίδια ώρα οι Τούρκοι συνοριοφύλακες κάνουν κανονική σκοποβολή πάνω τους.

Τα διαρκή εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος είναι γνωστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη και κατηγορώντας την Ελλάδα δεν πετυχαίνουν τους «συμψηφισμούς» που ίσως επιθυμούν.

πηγή