Αλεξανδρούπολη: Απόλυτα επιτυχημένος ο αγώνας Airsoft με ονομασία Black Hawk Down 2 (photos)

2039
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης η οργάνωση του Σεναρίου «Black Hawk Down 2» στο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Λυκώφης του Δήμου Σουφλίου στις 02-04-17 με την συμμετοχή των ομάδων «D.A.W.» από Δράμα , «Xanthi Airsoft Team» από την Ξάνθη , τους «Northern Warriors» από Ορεστιάδα καθώς και μεμονωμένα άτομα από Κομοτηνή και Σουφλί που ήρθαν μαζί μας να διασκεδάσουμε.
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down
Ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης θέλει να δώσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και βοήθησαν να περάσουμε όμορφα την ημέρα μας.
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-1
Ο Σύλλογος κατέβαλε τα μέγιστα ώστε να τηρηθούν στο έπακρο τα μέτρα ασφαλείας και οργάνωσης με σωστές και εξονυχιστικές μετρήσεις των αεροβόλων, υπογραφή δηλώσεων συμμετοχής του νόμου 105 για τους συμμετέχοντες και παρουσία γιατρού στο παιχνίδι και κριτή που επέβλεπε το παιχνίδι και τους κανόνες.
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-2
Ευχόμαστε τα μελλοντικά σενάρια που θα διοργανώσει ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης να είναι ακόμα πιο οργανωμένα και με περισσότερο κόσμο.
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-3
Λίγα λόγια για το Airsoft και πως διεξάγεται
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-4
Το Airsoft είναι ένα σύγχρονο σπορ που προσομοιώνει την μάχη, ένα hobby στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα, τα οποία λειτουργούν με μπαταρία η ελατήριο, και εκτοξεύουν μικρές σφαιρικές πλαστικές μπίλιες.
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-5
Οι συμμετέχοντες συχνά χρησιμοποιούν διαφορετικά όπλα, τα οποία είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε οπτικά να προσομοιώνουν τα αληθινά καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και αληθοφάνειας, επίσης χρησιμοποιούν αξεσουάρ και ρουχισμό που θα τους δώσουν τακτικό πλεονέκτημα ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκονται (δασός, πεδιάδα, κτίρια κτλ).
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-6
Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει άνθιση του αθλήματος αυτού στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη.
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-7
Το Airsoft αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία προς το τέλος του 1970, για να παρέχει μια εναλλακτική λύση σε λάτρεις όπλων επειδή οι τοπικοί νόμοι απαγόρευαν την κατοχή – εκπαίδευση και χρήση οπλών.
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-8
Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην παραγωγή των ακριβών αντιγράφων (replicas) των αληθινών όπλων.
alexandroupoli-airsoft-black-hawk-down-9
Αντίθετα το Paint Ball αναπτύχθηκε στην Αμερική το 1981 ως παραλλαγή του «tag it» με την χρήση χρώματος. Αντίθετα με το Airsoft, τα όπλα του Paint Ball δεν δίνουν έμφαση στην αληθοφάνεια, αλλά στην λειτουργικότητα. Το PaintBall κέρδισε περισσότερη δημοτικότητα στην Αμερική, ενώ είναι σχεδόν ανύπαρκτο στην Ανατολική Ασία.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Αεροσφαίρισης Αλεξανδρούπολης για τις πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και το πλούσιο υλικό που μοιράστηκε μαζί μας.
(Το φωτογραφικό υλικό είναι τόσο πολύ που θα επανέλθουμε σύντομα με νέο άρθρο…..)