Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο μήνας βιβλιοφιλίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

1010

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο μήνας βιβλιοφιλίας (Μάρτιος) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης. Περισσότεροι από 1.800 μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και καθηγητές τους ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και επισκέφτηκαν τους χώρους της όπου συμμετείχαν ενεργά σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις που αποσκοπούν τόσο στην εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και τους χώρους της βιβλιοθήκης όσο και σε εναλλακτικούς τρόπους δημιουργικής και ελεύθερης έκφρασης μέσα σε αυτήν, ανακαλύπτοντας το σύγχρονο πρόσωπό της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη οι παραπάνω μαθητές ξεναγήθηκαν στην Έκθεση Ζωγραφικής Εντόπιων Καλλιτεχνών που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και που παρέμεινε στη Βιβλιοθήκη μέχρι και τις 23/03 και στην Έκθεση «Γνωρίζοντας τη Θράκη μέσα από τις φορεσιές της» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απαλού «Ο Φάρος» (26-31/03/2017).

Επιπλέον, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου ξεκινά ο δανεισμός των 100 νέων παιδικών βιβλίων, με τα οποία εμπλούτισε το Τμήμα Παιδικού Βιβλίου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.