Αλεξανδρούπολη: Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και ρεκόρ συμμετοχών, στην 4η Ορφική Συνάντηση Στίβου

1483
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο στάδιο Φώτης Κοσμάς, που θύμισε άλλες εποχές,  η Ορφική Συνάντηση στίβου απέδειξε ότι μαζί με το RUN GREECE Αλεξ/πολης, αποτελούν τα μαζικότερα αθλητικά γεγονότα του Έβρου,  δίνοντας έτσι ώθηση στην ανάπτυξη του κλασσικού αθλητισμού, στον αθλητικό τουρισμό, αλλά και γέφυρα φιλίας μεταξύ των αθλητών της Ελλάδος και των γειτονικών λαών.

orfiki-sinantisi-alexpoli

Τους αγώνες διοργάνωσε το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξ/πολης και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

orfiki-sinantisi-alexpoli-1

Νέα μεγάλα Ρεκόρ συμμετοχών.

Ρεκόρ συμμετοχών ομάδων, με 28 ομάδες , Ρεκόρ συμμετοχών ξένων ομάδων με 5 ομάδες (3 Τουρκίας και 2 Βουλγαρίας) και Ρεκόρ συμμετοχών συνολικά αθλητών, με 1200 αθλητών και αθλητριών, από 7 έως 17 ετών (χωρισμένοι σε 5 ηλικιακές κατηγορίες). Στην περυσινή συνάντηση, συμμετείχαν 1000 αθλητές από 27 σωματεία.

orfiki-sinantisi-alexpoli-2

Οι συμμετέχουσες ομάδες ήταν: Χάσκοβο, Μπουργκάς, Ανδριανούπολη, Τσανάκαλε και Φενέρμπαξέ από τις γειτονικές χώρες και :

ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Άρης, Πυγμή Ευόσμου, Κραταιός Θες/νίκης, Αίολος Μακεδονίας,  ΓΑΣ Κουφαλίων, ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής , Ολυμπιάδα Κομητηνής, Ρήσσος Κομοτηνής, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, Διομήδης Ξάνθης, Φίλιππος Καβάλας, ΟΚΑ Καβάλας, ΑΟ Καβάλας, Δοξάτο Δράμας, ΑΟ Χρυσούπολης, ΑΟ Ορεστιάδος, Μυρμιδόνες Διδυμοτείχου,  Πολυνίκης Ορεστιάδος, Πρωτέας Αλεξ/πολης και ΜΓΣ Εθνικός.

orfiki-sinantisi-alexpoli-3

 

Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλό στις κατηγορίες Παίδων και Παμπαίδων και ο συναγωνισμός έντονος, ενώ συμμετείχαν και 250 αθλητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, οι οποίοι έπαιξαν και διασκέδασαν τα παιχνίδια του KIDS ATHLETICS.

orfiki-sinantisi-alexpoli-4

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς βράβευσε την Αναστασία Ευστρατιάδου, πρωταθλήτρια του Εθνικού της προηγούμενης δεκαετίας, για την 1η Πανευρωπαϊκή της νίκη στα 100μ. Τον όρκο του αθλητή ανέγνωσε η πανελληνιονίκης δισκοβολίας του Εθνικού, Μαρία Ζουπίδου.

orfiki-sinantisi-alexpoli-5

Τους αγώνες παρακολούθησαν επίσης ο Μέραρχος κ.Δημήτρης Κούκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστα Χατζημιχαήλ, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Παντελίδης, Χρήστος Ζιώγας, Γιάννης Βαταμίδης, Γιώργος Κουκουράβας, ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης και ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Αυγερινός Μεσηνέζης.orfiki-sinantisi-alexpoli-6

Μοναδική στιγμή όπως κάθε χρόνο η παρέλαση των 28 ομάδων και ευχάριστη καινοτομία, το χορευτικό που προηγήθηκε αυτής, από τα κορίτσια του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απαλού «Ο Φάρος», ξεσηκώνοντας την κερκίδα χορεύοντας τον «Ζορμπά».

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων και το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού ευχαριστεί ιδιαίτερα:

Τον Δήμο Αλεξ/πολης και ιδιαίτερα τους νέους Αντιδημάρχους  Αθλητισμού, Γιάννη Βαταμίδη και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, που αντιλήφθηκαν νωρίς την δυναμική του στίβου και της Ορφικής συνάντησης και προετοίμασαν τεχνικά τον αγώνα, με παρεμβάσεις οι οποίες θα συνεχισθούν, στις εγκαταστάσεις του σταδίου Κοσμά.

orfiki-sinantisi-alexpoli-7

Την σταθερή στήριξη στις δράσεις μας από πλευράς Αντιπεριφέρειας.

Τους μόνιμους συνεργάτες μας, τη 12η Μεραρχεία Αλεξ/πολης, το ΕΚΑΒ, την Τροχαία, το Νοσοκομείο,  τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο, που είναι πάντα δίπλα στις δράσεις μας.

Τον επίσης λάτρη του κλασσικού αθλητισμού, Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Θράκης  και τον Πρόεδρο του κ.Γιάννη Μπαρμπαγιάννη, για την εθελοντική συμμετοχή τους και την αγωνιστική εγκυρότητα των επιδόσεων.

orfiki-sinantisi-alexpoli-8

Τους δεκάδες Εθελοντές μας, που κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την δύσκολη αποστολή τους, αγωνιστικής διαχείρισης και ασφάλειας, των εκατοντάδων αθλητών και συνοδών των αποστολών.

Την ομάδα των στελεχών και προπονητών του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με την πολυήμερη προετοιμασία του αγώνα.

Τους αθλητές-τριες του ΜΓΣ Εθνικού, που πραγματικά εντυπωσίασαν με την αγωνιστικότητα και τους γονείς τους, που πολλοί από αυτούς έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία εθελοντικής βοήθειας στην προετοιμασία και την ημέρα του αγώνα.

orfiki-sinantisi-alexpoli-9

Τα ΜΜΕ, για την προβολή του αγώνα.

Και φυσικά τους χορηγούς του αγώνα, που παρά την κρίση συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις μας:  Εστιατόριο Θέα Θάλασσα, Εταιρεία Dasteri, Αλλαντοβιομηχανία Υφαντής, Ποτοποιία Green Cola, Εστιατόριο Φούντα, Καφέ Zucca, Ταβέρνα Μάσα Σούρα, Παγωτό Ιταλός, Πρακτορείο Κασαπίδης, Κουζίνες Mobili Itialani, Λογιστικό Γραφείο Κανελάκης, Ζαχαροπλαστείο Θεόφιλος, Κομμώσεις Νίκολας, Φωτογραφείο Αλεξούδης, Αρίστη Συμβουλευτική, Τυπογραφείο Έντυπον, Βιβλιοπωλείο Δημητριάδης και φυσικά το κυλικείο του σταδίου μας, που κατάφερε να εξυπηρετήσει κάποιες χιλιάδες κόσμο.

Τέλος θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους  συνοδούς των 1200 αθλητών, αλλά και τους φιλάθλους της Αλεξ/πολης, που βρέθηκαν στο στάδιο να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών και να υποστηρίξουν μια υγιή προσπάθεια ανάδειξης του κλασσικού αθλητισμού, αλλά και της πόλης μας.

Ραντεβού στην 5η Ορφική Συνάντηση Στίβου το 2018.

Τα αποτελέσματα του αγώνα και άλλες πληροφορίες υπάρχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα : http://orfiki.mycoach.gr/