Ορεστιάδα: Κατεδαφίζεται το «ερείπιο» δίπλα στο δημαρχείο

1082
Μέχρι το τέλος Απριλίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της αναδόχου εργολήπτριας εταιρείας που θα εκτελέσει το έργο κατεδάφισης του «ερειπίου» που βρίσκεται παραπλεύρως του δημαρχείου Ορεστιάδας.

Το κτίριο είχε κατασκευαστεί πριν από 35 περίπου χρόνια για να λειτουργήσει ως «πολιτιστικό κέντρο», ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, αφού οι κακοτεχνίες του και τα τεράστια προβλήματα υγρασίας και μόνωσης, που πολύ γρήγορα διαπιστώθηκαν, το κατέστησαν ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

Άκαρπη απέβη και η προσπάθεια ανακατασκευής του, η εργολαβία της οποίας κατέληξε προ δεκαετίας στις δικαστικές αίθουσες με αντίδικους τον δήμο και τον ανάδοχο, ο οποίος κρίθηκε έκπτωτος το 2007. Στα διοικητικά δικαστήρια έχουν κριθεί υπέρ του δήμου ήδη τέσσερις προσφυγές του εργολάβου και εκκρεμεί η πέμπτη, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι επίσης θα απορριφθεί.

Η κατεδάφιση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και το οικόπεδο θα παραμείνει προς το παρόν κενό, έως ότου υπάρξει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον τρόπο αξιοποίησής του. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, η πρόταση που ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει θα αφορά στην ανέγερση ενός «διοικητηρίου» του δήμου, όπου θα στεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών που σήμερα είναι διασκορπισμένες σε ακατάλληλους ή μισθωμένους χώρους.

«Ωστόσο, την τελική απόφαση θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο, αφού εξεταστούν οι προτάσεις που θα καταθέσουν και οι άλλες παρατάξεις, καθώς πρόκειται για ένα έργο που αφορά το μέλλον της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Μαυρίδης. Η υλοποίηση οποιουδήποτε σχεδίου, πάντως, προϋποθέτει την εξασφάλιση χρηματοδότησης, το ύψος της οποίας θα είναι αρκετά υψηλό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του κτίσματος που πρόκειται να κατεδαφιστεί δαπανήθηκαν περίπου 30 εκ. δραχμές, για τη μελέτη ανακατασκευής του άλλα 40 εκ. δραχμές και για την επικείμενη κατεδάφιση έχουν προϋπολογιστεί 40.000 ευρώ.

Πηγή: http://www.ert.gr/