Καθολικό το αίτημα για αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

949

Στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (18/03) έκτακτο διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο, που διήρκησε πέντε ώρες, με θέμα συζήτησης τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν Θεσμικοί Παράγοντες Περιφερειακών, Αυτοδιοικητικών και Δημοτικών Αρχών του Β. Έβρου, καθώς και οι παράγοντες του τοπικού Νοσοκομείου. Επίσης, παρίστατο ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, οι τέσσερις Βουλευτές του Νομού αλλά και απλοί πολίτες στο πρόσωπο των οποίων κυριαρχούσε το ενδιαφέρον και η αγωνία τους.

Στην ευρεία σύσκεψη αποφασίστηκε η σύνταξη κοινού Ψηφίσματος που θα κατατεθεί από τους παρόντες Βουλευτές στη Βουλή και στο αρμόδιο Υπουργείο, όπου θα ζητείται μεταξύ άλλων η αυτονομία και η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου, αλλά και η ενίσχυση με ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες.

Ο Αν. Δημοσχάκης μιλώντας στη συνεδρίαση αναφέρθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στις 15/03, η οποία βάσει του αρχικού σχεδιασμού θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα (27 Μαρτίου) στην Ολομέλεια, μετά τις 18:00.

Η συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση στηρίζεται στο από 10/03 Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, με το περιεχόμενο του οποίου είναι σύμφωνος και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Επίσης, ζήτησε από τους παριστάμενους κυβερνητικούς Βουλευτές να είναι παρόντες στη συζήτηση καθήμενοι στα αυτά έδρανα, ώστε η διεκδίκηση των αιτημάτων που αναγράφονται στο Ψήφισμα να είναι από κοινού, στέλνοντας μήνυμα ενότητας στα συγκεκριμένα θέματα.

 

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε σειρά κοινοβουλευτικών ενεργειών που έχει κάνει τα δύο τελευταία χρόνια (Γραπτές Ερωτήσεις, Αναφορές) για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας κι αυτός την ανάγκη της αυτονομίας – αυτοτέλειάς του.

Σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια  τόνισε ότι

  • Αναδείχθηκε μέσα από την πολύωρη σύσκεψη το πρόβλημα της δυσλειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.
  • Αποτελεί καθολικό αίτημα η αυτοτέλεια – αυτονομία του Νοσοκομείου.
  • Αποφασίστηκε να συνταχθεί σχετικό Ψήφισμα και να κατατεθεί στη Βουλή.
  • Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και απλοί πολίτες οι οποίοι αγωνιούν για το πότε θα λυθούν τα προβλήματα του Νοσοκομείου, ώστε να επανέλθει στην κανονική λειτουργία του
  • Η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό στον τρόπο ζωής των κατοίκων του Β. Έβρου και κυρίως αυτών που έχουν ανάγκη.