Αρχική in Διδυμότειχο Τι αποφασίστηκε στο διευρυμένο ΔΣ Διδυμοτείχου για το νοσοκομείο;

Τι αποφασίστηκε στο διευρυμένο ΔΣ Διδυμοτείχου για το νοσοκομείο;

1132

Πάνω από τέσσερις ώρες είχε διάρκεια η διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, με θέμα το νοσοκομείο της πόλης.
Στο συμβούλιο συμμετείχαν δήμαρχοι, βουλευτές, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΕ Στέφανος Καρακόλιας, γιατροί, εργαζόμενοι στο ίδρυμα και πολλοί πολίτες.
Στο συμβούλιο – σύσκεψη, για ακόμη μία φορά υπήρχε αναφορά στα προβλήματα και στις ελλείψεις, ενώ καθολικό ήταν το αίτημα για ενίσχυση του νοσοκομείου με εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό.
Πριν λίγες μέρες η ορθοπεδική κλινική βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού, καθώς ο μοναδικός γιατρός που είχε απομείνει υπέβαλε την παραίτησή του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του ιδρύματος και τους κατοίκους της περιοχής.
Στο διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου οι συμμετέχοντες αποφασίστηκε να βγει ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί στον υπουργό υγείας και μέσω των βουλευτών το θέμα θα τεθεί στη βουλή.
Το ψήφισμα μεταξύ άλλων θα απαιτεί:
Την αυτονόμηση του νοσοκομείου
Την δημιουργία 150 κλινών
Την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού
Την επαναφορά του αποσπασμένου προσωπικού
Την επιστροφή μηχανημάτων που βρίσκονται σε άλλα ιδρύματα

Σχόλιο inevros:Γιατί δεν διαβάστηκαν τα 2 δελτία τύπου 1. Του ιατρικού συλλόγου και 2. Της διοίκησης του νοσοκομείου. ;;;;

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ