Η καμπάνια του Yves Saint Laurent που ξεσήκωσε αντιδράσεις (Photos)

1863
Η νέα διαφημιστική καμπάνια του Yves Saint Laurent ξεσήκωσε αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε από πολλούς άκρως υποτιμητική για τις γυναίκες, σεξιστική και επικίνδυνη

saint-laurent

Ο διάσημος οίκος μόδας Yves Saint Laurent προκαλεί μέσω της νέας του διαφημιστικής καμπάνιας, η οποία έχει ήδη λανσαριστεί στη Γαλλία. Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες στη γαλλική εποπτική αρχή για τις διαφημίσεις για δύο από τα πόστερ, τα οποία έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους του Παρισιού.

Φεμινιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει την εν λόγω καμπάνια ως άκρως υποτιμητική για τις γυναίκες, σεξιστική και επικίνδυνη καθώς ενθαρρύνει τον βιασμό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις συγκεκριμένες εικόνες αποστεωμένα μοντέλα στα όρια της ανορεξίας εμφανίζονται να ανοίγουν διάπλατα τα πόδια τους ή να γέρνουν πάνω σε σκαμπό, σε αφύσικες πόζες που «υποτιμούν το φύλο τους» και τις κάνουν να δείχνουν σαν «αντικείμενα του σεξ».

«Αναμφίβολα η φίρμα έχει παραβιάσει κάποιους κανόνες», δήλωσε ο διευθυντής της αρχής, Stephane Martin τονίζοντας ότι ένα μεγάλο μέρος από τις γυναίκες πελάτισσες του Yves Saint Laurent θα αισθάνονται προδομένες από τον αγαπημένο τους οίκο.

«Η τάση αυτή του porno chic ήταν αρκετά διαδεδομένη πριν από μια δεκαετία. Τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», επισήμανε ο Martin.

Πηγή