Νέο θρίλερ: Αλλοι 3 Τούρκοι συνόδευαν τους δύο κομάντος που ζήτησαν άσυλο -«Χάθηκαν» στην Ελλάδα

1129
Νέο θρίλερ στον ορίζοντα: Σύμφωνα με καταγγελίες της συνηγόρου των δύο Τούρκων κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μαζί τους ταξίδευσαν άλλοι 3 στρατιωτικοί που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του «vima.gr» οι τρεις «άφαντοι» Τούρκοι στρατιωτικοί ηλικίας 35 έως 45 ετών φέρεται να είχαν πάρει πρώτοι λεωφορείο από την Ορεστιάδα προς τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες της συνηγόρου των δύο κρατουμένων Τούρκων κυρίας Σταυρούλας Τομαρά, στη διάρκεια της μετακίνησής τους αυτής «χάθηκαν τα ίχνη τους και υπάρχουν ενδείξεις ότι συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές μέσα στο λεωφορείο».

Μάλιστα αυτή η εξαφάνισή τους και η αναποτελεσματική αναζήτησή τους ήταν που οδήγησε του δύο συνταξιδιώτες τους να ζητήσουν -για λόγους αυτοπροστασίας τους- «άσυλο» από τις ελληνικές αρχές.

Μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ότι δύο κομάντος της τουρκικής ομάδας υποβρυχίων καταστροφών (SAT), οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ που κατηγορούντο για την επίθεση κατά του Τούρκου Πρωθυπουργού, είχαν ζητήσει στα μέσα Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, πολιτικό άσυλο και κρατούντο σε αστυνομική υπηρεσία της κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία η μητέρα ενός από τους δύο Τούρκους είναι ελληνικής καταγωγής που είχε παντρευτεί το 1982 Τούρκο αξιωματικό.

Ωστόσο όπως σημειώνει στο vima.gr η κυρία Τομαρά «οι πελάτες της την ενημέρωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν είχαν εισέλθει μόνοι τους στο ελληνικό έδαφος αλλά μαζί με άλλους τρεις καταζητούμενους από την ίδια μονάδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πρόκειται για τους Αχμέτ Χαμογλού, Γιουσέλ Οζτζάν και Μουσταφά Οζέλ που αποφάσισαν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη με τοπικό λεωφορείο. Και από τότε οι δύο «συνάδελφοι» τους που ζήτησαν άσυλο αλλά και οι συγγενείς τους δεν φέρεται να έχουν κανένα νέο ή ίχνος “ύπαρξής” τους».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από ένα στίγμα του κινητού τηλεφώνου τους προέκυψε ότι κάποιες ώρες αργότερα, μετά την εξαφάνισή τους, βρέθηκαν στην Αθήνα. Χωρίς άλλο στοιχείο για την διαδρομή που ακολούθησαν.

Συγγενείς των «εξαφανισθέντων» στο ελληνικό έδαφος (σύμφωνα με τις καταγγελίες) εκφράζουν ανησυχία για την ζωή τους αφού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατέληξαν σε τουρκικές φυλακές ή να έχουν δολοφονηθεί από πιστούς του Τούρκου προέδρου.

Πηγή