Αναφορά ότι μετατίθενται παρά τη θέληση τους πέντε Πυροσβέστες από το Νομό Έβρου κατέθεσε ο Αν. Δημοσχάκης

816
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,  κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής επιστολή του Δ.Σ. της  Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αν.Μακ. – Θράκης αναφορικά με την μετακίνηση, παρά την θέλησή τους, πέντε στελεχών του Πυροσβεστικού  Σώματος που υπηρετούν στο Ν. Έβρου, καθώς και τη σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος για την τροποποίηση του κανονισμού των μεταθέσεων.

 

Στην επιστολή του το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Αν.Μακ.-Θράκης κάνει λόγο για τιμωρητική διάθεση στη σχετική απόφαση για τις μεταθέσεις αυτών των στελεχών, τονίζοντας ότι αυτές οι μετακινήσεις δημιουργούν απώλειες σε προσωπικό στο Κλιμάκιο Δικαίων, στο Κλιμάκιο Σαμοθράκης, αλλά και στις Υπηρεσίες Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Υπογραμμίζεται επίσης στην επιστολή ότι τέτοιες πρακτικές διαλύουν το θεσμό της οικογένειας και δημιουργούν οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα στους Πυροσβέστες.

Η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κατεδάφιση του κανονισμού των μεταθέσεων, όπου βάσει της σχετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών οι Πυροσβέστες θα τοποθετούνται στις Υπηρεσίες του Νομού χωρίς την εποπτεία του συμβουλίου μεταθέσεων.

Εκτιμάται ότι υπήρχαν λύσεις σχετικά με τις μεταθέσεις στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος στα αεροδρόμια, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο προτίμησε να προχωρήσει σε πρόχειρες επιλογές, που δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα, παρά έλυσαν, οδηγώντας στην αποψίλωση Υπηρεσιών, κυρίως σε ακριτικές περιοχές της χώρας.

Όπως για παράδειγμα στο Νομό Έβρου, όπου εκτός από τα 7 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που μετατέθηκαν με δική τους επιλογή, μετακινήθηκαν κι άλλα πέντε στελέχη, χωρίς τη θέλησή τους, γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα στις Υπηρεσίες του Νομού.