Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους –Δεκτά όλα τα παιδιά 3 ετών

968

Βαθιά ανάσα θα πάρουν χιλιάδες οικογένειες με το μέτρο που σχεδιάζεται για τους Δημόσιους παιδικούς σταθμούς όπου θα γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά από 2,5 – 3 ετών και άνω.

Το σενάριο που διαρρέεται λέει μάλιστα ότι το παραπάνω μέτρο εντάσσεται στα λεγόμενα αντίμετρα της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος το πρόγραμμα έχει πάρει ήδη την έγκριση των τροϊκανών και έχει υπολογιστεί πως έχει ένα κόστος της τάξης των 500 εκατομμυρίων.

Με βάση το πρόγραμμα αυτό θα ενισχυθούν οι εγκαταστάσεις και θα γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού ώστε να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά, άσχετα από το εάν οι γονείς τους είναι εργαζόμενοι ή όχι.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να αναπτύσσεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες στις αρχές του 2019.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία, όπως αναφέρεται είναι πως δεν αφορά μονάχα στα παιδιά των εργαζομένων αλλά και των ανέργων.

aftodioikisi.gr