Η Sony παρουσίασε το Xperia XZ Premium με κάμερα Motion Eye

1084
Το εντυπωσιακό νέο Xperia XZ Premium της Sony αποτελεί το πρώτο παγκοσμίως smartphone με βίντεο εξαιρετικά αργής κίνησης (Super slow Motion)

Η Sony Mobile ανακοίνωσε το πιο πρωτοποριακό smartphone που έχει κατασκευάσει έως σήμερα, το Xperia XZ Premium, με κάμερα τόσο προηγμένη που συλλαμβάνει κίνηση που δεν μπορεί να «πιάσει» το ανθρώπινο μάτι, όμορφη οθόνη 4K με δυνατότητα απεικόνισης τεχνολογίας HDR (Υψηλό Δυναμικό Εύρος), εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες μεταφόρτωσης, έναν εκθαμβωτικό καμπυλωτό σχεδιασμό και ακόμα πιο έξυπνα χαρακτηριστικά.xperia_xzpremium

Αξιοποιώντας την καινοτομία της Sony τόσων δεκαετιών, το Xperia XZ Premium ενσωματώνει τεχνογνωσία απεικόνισης που διαθέτουν οι κάμερες ‘α’ και Cyber-shot της Sony, δημιουργώντας, έτσι, το νέο σύστημα κάμερας Motion Eye, για να απαθανατίζει ο χρήστης στιγμές από τη ζωή του με τρόπο που κανένα άλλο smartphone δεν μπορεί.

Είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει αισθητήρα Exmor RS αποθηκευμένο στη μνήμη, με τεχνολογίες που υπήρχαν μόνο σε ψηφιακές κάμερες ανώτερης ποιότητας, προσφέροντας 5 φορές γρηγορότερη σάρωση εικόνας και μεταφορά δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά βίντεο από τις καθημερινές σας στιγμές καταγράφοντάς τες σε 960 καρέ το δευτερόλεπτο, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα αναπαραγωγής του βίντεο σε εξαιρετικά αργή κίνηση. Μάλιστα, αυτή η εξαιρετικά αργή κίνηση της συγκεκριμένης συσκευής είναι τέσσερις φορές πιο αργή από την ταχύτητα οποιουδήποτε άλλου smartphone.

Εκτός όμως από την κάμερα, πρώτη φορά παγκοσμίως ένα smartphone, το Xperia XZ Premium, διαθέτει δυνατότητα απεικόνισης HDR 4K (Υψηλό Δυναμικό Εύρος, 2160 x 3840) 5,5 ιντσών. Αποτελεί μια πραγματικά μοναδική εμπειρία Sony, αφού χρησιμοποιείται η τεχνολογία των τηλεοράσεων BRAVIA της Sony, για να απολαύσετε μια εμπειρία εμβύθισης σε οθόνη 4K HDR στην παλάμη του χεριού σας, απελευθερώνοντάς σας από τους περιορισμούς του καναπέ σας. Εκθαμβωτική φωτεινότητα, χρώματα, ευκρίνεια και αντίθεση προσφέρονται για τη δημιουργία τέτοιων επιπέδων ρεαλισμού που να νιώθετε ότι σχεδόν λαμβάνετε μέρος σε κάποια σκηνή. Στην ποιότητα της καθαρής και ζωντανής προβολής προστίθενται οι τεχνολογίες κατασκευής της ίδιας της Sony TRILUMINOS Display για κινητά, η X-Reality για κινητά και η Dynamic Contrast Enhancer (Δυναμική βελτίωση της αντίθεσης).

Το Xperia XZ Premium τροφοδοτείται από τον κορυφαίας τεχνολογίας επεξεργαστή Qualcomm® Snapdragon™ 835, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα smartphone με μόντεμ Gigabit Class LTE (έως και 1 Gbps)v. Η δυνατότητα αυτή οφείλεται στο ενσωματωμένο μόντεμ Snapdragon X16 LTE, το οποίο καταφέρνει να αλλάξει τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις κινητές τους συσκευές προσφέροντας ταχύτητες οπτικών ινών καθ’ οδόν. Επίσης, η πλατφόρμα Snapdragon 835 διαθέτει εξαιρετικά γραφικά, ανώτερες επιδόσεις και βελτιωμένη αποτελεσματικότητα της μπαταρίας. Επιπρόσθετα, οι μεταφορές αρχείων υπερτροφοδοτούνται χάρη στη σύνδεση με θύρα USB 3.1 που είναι 10 φορές γρηγορότερη από τη σύνδεση USB 2.0, με ταχύτητα μεταφοράς έως και 5 Gbps. Τέλος, με την υποδοχή USB Type-C, η σύνδεση με την τροφοδοσία γίνεται εύκολη, μιας που το βύσμα είναι πάντα έτοιμο να συνδεθεί από τη σωστή πλευρά.

Με τόσες προηγμένες τεχνολογίες να λειτουργούν αρμονικά, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και ασορτί σχεδιασμός για το Xperia XZ Premium, έτσι ώστε να είναι όμορφο μέσα και έξω. Στο εξωτερικό του, το γυάλινο, καμπυλωτό σχήμα της επιφάνειας του πίσω μέρους αποκαλύπτει ένα πολυτελές εφέ αντανάκλασης. Κάθε πλευρά του XZ Premium είναι μοναδική, από τις γραμμές που μοιάζουν να μην έχουν όρια και το πλήκτρο ενεργοποίησης που λειτουργεί με σχεδόν ενστικτώδη λειτουργία δακτυλικού αποτυπώματος μέσω αισθητήραv έως τη νέα ζωντανή ταπετσαρία που δημιουργεί κίνηση στις φίνες καμπύλες, καθώς αγγίζετε τη συσκευή με τα δάχτυλά σας, και μέχρι τα χρώματα που βλέπετε στην οθόνη, τα οποία ταιριάζουν με τα όμορφα χρώματα στο εξωτερικό του.
Η βροχή δεν θα σας προβληματίζει πλέον, όταν θα είστε απασχολημένοι και εν κινήσει με το Xperia XZ Premium. Είναι ανθεκτικό στη βροχή και τη σκόνη και η συσκευή προστατεύεται από την επίστρωση Corning Gorilla Glass 5 στο μπροστινό και πίσω μέρος του τηλεφώνου, πηγαίνοντας την ομορφιά και την αντοχή σε άλλα επίπεδα.
Το Xperia XZ Premium θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο σε ανοιχτό μεταλλικό γκρι (Luminous Chrome) και μαύρο (Deepsea black) χρώμα από τα τέλη της άνοιξης του 2017.