Τι λεει το ΓΕΣ για την περιβόητη πλέον φωτογραφία της Χρυσής Αυγής σε άρμα μάχης

2011
Κατηγορηματικό ήταν το ΓΕΣ στο ζήτημα που προέκυψε με δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας της 19ης Φεβρουαρίου 2017, με τίτλο “Οι Πόζες της Ντροπής στα Τανκς της Χρυσής Αυγής”.

xa-arma

Ειδικότερα στο επίμαχο δημοσίευμα παρουσιάζεται φωτογραφία με μέλη της Χρυσής Αυγής πάνω σε στρατιωτικό όχημα, φέροντας τη σημαία του κόμματος σε εμφανή θέση.

Ο προσεκτικός παρατηρητής εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ότι πρόκειται για παλαιού τύπου τεθωρακισμένο το οποίο προφανώς βρίσκεται εκτεθειμένο σε κάποιο υπαίθριο χώρο ως στατικό έκθεμα και φυσικά δεν αποτελεί μέρος του σύγχρονου υλικού που χρησιμοποιεί σήμερα ο ΕΣ στις μονάδες του.

Παρόλα αυτά προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρερμηνείας η σύγχυσης, το ΓΕΣ εξέδωσε άμεσα την ακόλουθη ανακοίνωση.

Αναφορικά με δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας της 19ης Φεβρουαρίου 2017, με τίτλο “Οι Πόζες της Ντροπής στα Τανκς της Χρυσής Αυγής”,
ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

– Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.

– Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη.

Πρόκειται λοιπόν σαφέστατα για μια ενέργεια φτηνού «εντυπωσιασμού» με ανάρτηση κομματικών λαβάρων σε στρατιωτικό μουσειακό έκθεμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την προσβολή προς την ιστορία αυτό που αντιπροσωπεύει..