Διδυμότειχο: Κάνουν αιμοκαθάρσεις στην Τουρκία λόγω έλλειψης γιατρού

1148
Σε λίστα αναμονής επ΄αόριστον βρίσκονται επτά νεφροπαθείς από την περιοχή, οι οποίοι, εδώ και πολύ καιρό έχουν καταθέσει αίτηση ένταξης τους στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ώστε να υποβάλλονται σε προγραμματισμένες αιμοκαθάρσεις, ενώ δύο ακόμη, τα τελευταία τρία χρόνια, εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

 

Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο διευθυντής της Μονάδας, Γιώργος Κασιωτάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας. Για την κάλυψη αυτών των αναγκών, απαιτείται η στελέχωση με έναν ακόμη γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να λειτουργήσει και τρίτη βάρδια, καθώς ο σχετικός εξοπλισμός υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Κασιωτάκη .

Όμως, από τις 15 Ιανουαρίου, η Μονάδα αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο με την αποχώρηση ενός επιμελητή γιατρού που διέθετε με αποτέλεσμα ο διευθυντής της να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος εκτός από τους τακτικούς ασθενείς και για όλα τα περιστατικά που φθάνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και άπτονται της ειδικότητάς του.

«Αναγκάζομαι να πω όχι σε νεφροπαθείς που ζητούν να μπουν σε πρόγραμμα. Νιώθω άσχημα που δεν επιτελώ το έργο που δεν έπρεπε να κάνω όμως αυτό δεν οφείλεται σε μένα», είπε ο διευθυντής της Μονάδας, υποστηρίζοντας ότι χρειάζονται οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές.

Πηγή