400.000 ευρώ για να κλείσουν οι «πληγές» στο οδικό δίκτυο του Έβρου

1108
Το ποσό των 400.000 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Έβρου, μετά την επέλαση του χιονιά και τη ρίψη τόνων αλατιού.

Συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Έβρου, τις τελευταίες εβδομάδες, βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως στο βόρειο τμήμα του νομού, προσπαθώντας να «μπαλώσουν» την κατάσταση. Οι παρεμβάσεις αυτές, ωστόσο, είναι πρόχειρες και σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα, σύμφωνα και με τα εύλογα παράπονα των οδηγών.

Προγραμματισμός για έργα – αποκατάσταση

Έτσι, κρίθηκε αναγκαία η έγκριση ενός πόσου 200.000 ευρώ για το βόρειο Έβρο κι άλλες 200.000 ευρώ για το νότιο τμήμα του, προκειμένου, μέσω διαγωνισμού, να βρεθούν οι εταιρείες που θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν μία πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, στόχος της περιφέρειας, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης, είναι να γίνει το συντομότερο δυνατό ο διαγωνισμός και να ξεκινήσουν τα έργα στο οδικό δίκτυο, με την ευχή ότι τους επόμενους μήνες, μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα έχουμε κι άλλο κύμα τόσο σφοδρής κακοκαιρίας.

Πάντως, η περιφέρεια έχει φροντίσει να προμηθευτεί κι άλλο αλάτι, από τη Μυτιλήνη αυτή τη φορά, αφού οι αλυκές της βορείου Ελλάδος έχουν «στερέψει».

Έρευνα του εισαγγελέα για την κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα σχετικά με την κακοκαιρία στον Έβρο, τις επιπτώσεις και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Στην έρευνα εξετάζεται η κάκιστη κατάσταση του οδικού δικτύου μετά τον χιονιά, οι ενέργειες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς και τα προβλήματα που προέκυψαν με τις συγκοινωνίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή