Ραντεβού στη Zootechnia δίνουν οι αγρότες

1062

Ραντεβού στην Zootechnia δίνουν οι αγρότες της Ροδόπης και ετοιμάζονται για κάθοδο στην συμπρωτεύουσα, την ίδια στιγμή που η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων καλεί σε ενίσχυση των μπλόκων. Η τελευταία, κλειστή, σύσκεψη αγροτών της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, στον απόηχο της πρώτης διαμαρτυρίας, που έγινε την περασμένη Παρασκευή με αφορμή την παρουσία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου.
Με λεωφορεία θα γίνει η μετακίνηση αγροτών της Ροδόπης στην Zootechnia την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν αγρότες από όλη την Βόρεια Ελλάδα. Νωρίτερα δεν πρόκειται να γίνει κάποια κινητοποίηση τοπικά, όπως τουλάχιστον, μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής Νίκος Κυριαζής «εδώ στην περιοχή μα δεν θα κάνουμε ακόμη κάποια κινητοποίηση. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να πάμε στη Zootechnia να κάνουμε τα εγκαίνια της έκθεσης. Όπως κάναμε και πέρυσι στην Agrotica έτσι θα κάνουμε και φέτος  στη Zootechnia. Ως συνήθως ο εκάστοτε υπουργός, σε αυτή την περίπτωση ο κύριος Αποστόλου, εγκαινιάζει την έκθεση την πρώτη μέρα της λειτουργίας της και θέλουμε να είμαστε εκεί για να την εγκαινιάσουμε και εμείς. Το ραντεβού όλων των αγροτών θα είναι στην έκθεση, όλοι οι αγρότες πρέπει να είναι εκεί».

Ο κ. Κυριαζής έστρεψε τα πυρά του προς τους κυβερνώντες κατηγορώντας τους για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας. «Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή βλέπει έναν πολυκερματισμό του αγροτικού κόσμου, τον οποίο χρησιμοποιεί όπως χρησιμοποιεί, όπως και τις κινητοποιήσεις, για να αποπροσανατολίζει τον κόσμο, γιατί τα βάσανα για την κυβέρνηση είναι πολύ πιο μεγαλύτερα αυτή τη στιγμή. Όταν ακούμε έναν υπουργό να λέει μη φωνάζετε οι αγρότες  γιατί όλη η κοινωνία περνάει δύσκολα, κατευθείαν στρέφει όλη την κοινωνία στους αγρότες, αν υπολογίσει κανείς τη σημασία των αγροτών της πρωτογενούς παραγωγής στη εγχώρια αγορά. Η αγορά της Κομοτηνής κινείται μόλις πληρώνονται οι αγρότες που κατά κύριο λόγο πληρώνονται από Νοέμβριο και Δεκέμβριο με τα βαμβάκια, μόλις μπαίνουν οι κοινοτικές ενισχύσεις, τότε ξεκινάει η αγορά και κινείται και αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια», είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κομοτηνής.

πηγή