Διδυμότειχο: Θεσμικά και λειτουργικά τα ζητήματα που θα θέσει στον Αν. Ξανθό, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου

970

Θεσμικού και λειτουργικού χαρακτήρα θα είναι τα ζητήματα που θα τεθούν υπόψη του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρώτου στο νοσηλευτικό ίδρυμα, την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου.

Πρώτο στη λίστα , παραμένει το πάγιο αίτημα που αφορά στην διοικητική αποσύνδεση του νοσηλευτικού ιδρύματος από αυτό της Αλεξανδρούπολης και η απόκτηση της αυτοδυναμίας του, όπως και η αποσύνδεση των Κέντρων Υγείας από τον «υπάλληλο της Υ.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη» όπως είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, Κώστας Βαφειάδης , σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας. « Στην πράξη αυτός ο τρόπος λειτουργίας αποδείχθηκε ότι ήταν αποτυχία. Δεν περπατάει ούτε το ένα ούτε το άλλο» σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, υπογραμμίζοντας ότι το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου μόνο εάν αυτονομηθεί «θα πατήσει στα πόδια του και θα λειτουργήσει».

Παράλληλα, θα τεθεί το ζήτημα της στελέχωσης κλινικών που σήμερα παρουσιάζουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους όπως , η νεφρολογική, ορθοπεδική και μαιευτική, η ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών, καθώς με τη λήξη τους αποδυναμώνονται και άλλες κλινικές, αλλά και η καταβολή δεδουλευμένων που αφορούν σε εφημερίες εννέα μηνών. «Έχουμε πάρει πολλές υποσχέσεις χωρίς να δούμε κάτι. Δεν περιμένουμε να λυθούν όλα τα ζητήματα αλλά τουλάχιστον ας μας δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα για το τι σκέφτομαι ώστε και εμείς να προγραμματίσουμε το μέλλον μας» τόνισε ο διευθυντής των ιατρικών υπηρεσιών.

www.ert.gr