Τούρτα στον Αλέξη Τσίπρα από τους αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

1379
«Να ζήσεις Αλέξη και άκου καλά, με μας μην τα βάζεις θα πάθεις πολλά» ήταν το τραγούδι που μετέφεραν κρατώντας μια τούρτα κεράσι.

Με τούρτα γιόρτασαν τα δυο χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αγρότες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και από τις Σέρρες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από  το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης το βράδυ της Παρασκευής όπου πραγματοποιεί ομιλία ο υφυπουργός με αρμοδιότητα στην κοινωνική Ασφάλιση Τάσος Πετρόπουλος στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του στην Κομοτηνή.

tourta-siriza

Όπως μετέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής Νίκος Κυριαζής στο ypaithros.gr σχεδίασαν μια ειρηνική διαμαρτυρία, προσερχόμενοι λίγο μετά τις 7.00 το βράδυ έξω από το Επιμελητήριο, συμβολικά με 2-3 αγροτικά μηχανήματα και φωνάζοντας το σύνθημα «αγρότη πολέμα, σού πίνουμε το αίμα». Τόνισε ότι όλες οι αποφάσεις για τις επικείμενες κινητοποιήσεις θα λαμβάνονται συλλογικά. Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε στην Ζωοτέχνια στην Θεσσαλονίκη, στις 2 Φεβρουαρίου για να εγκαινιάσουν την έκθεση.

Συνάντηση με τον Τ. Πετρόπουλο

Το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι των αγροτών από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό κ. Πετρόπουλο ο οποίος είχε την εντύπωση, όπως μετέφερε ο κ. Κυριαζής, ότι οι αγρότες δεν θα πληρώσουν κι επιπλέον θα έχουν επιστροφή φόρου. «Κατάλαβε ότι αυτά δεν ισχύουν και είναι μόνο στατιστικά στοιχεία».  Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμις Καλπακίδης μετέφερε στο www.ypaithros.gr ότι του έθεσαν μια σειρά ζητημάτων, κύρια το φορολογικό και το ασφαλιστικό. «Του ζητήσαμε να ξεκαθαριστεί ότι δεν ισχύει αυτό που λέγεται ότι το 95% των αγροτών δεν πληρώνει εισφορές. Αποδέχθηκε πάρα πολλές από τις προτάσεις μας, υποσχέθηκε ότι θα τις δει». Ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι δεν γνώριζε αυτά τα θέματα. «Μας είπε ότι πέρυσι πήγαν κάποιοι αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου κι έθεσαν κάποια ζητήματα, αλλά όχι όπως τα θέσαμε εμείς».

Οι εκπρόσωποι τον αγροτών ζήτησαν από τον κ. Πετρόπουλο να αποσυρθεί το ασφαλιστικό ως έχει γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί. «Μας οδηγεί στην μοίρα που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους κι αυτή είναι να εγκαταλείψουμε τα χωράφια μας». Οι αγρότες του ζήτησαν δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους.

tourta-siriza-1

Χαιρετίσματα στην εξουσία

Γύρω στις 9:00 το βράδυ εξαμελής αντιπροσωπεία αγροτών από έξι νομούς, από Έβρο μέχρι Σέρρες, ανέβηκαν στο ΕΒΕΡ και συνομίλησαν με τον κ. Πετρόπουλο. Το μήνυμα που θέλησαν να μεταφέρει στην κυβέρνηση ήταν. «Το ταξίδι αυτό που νομοθέτησε η κυβέρνηση για τον κόσμο του πρωτογενή τομέα και είναι χωρίς επιστροφή θα γυρίσει μπούμερανγκ και  θα είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή για την κυβέρνηση. Ραντεβού την Πέμπτη με τον κ. Αποστόλου και χαιρετίσματα στον κ. Τσίπρα».

Πηγή