Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποδίδει την επίσκεψη, έρχεται στη Θράκη

1228
Σε πολύ καλό κλίμα έγινε τελικά η εξ αναβολής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τους Κώστα Χατζημιχαήλ και Αντώνη Φραντζή – πρόεδρο και γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, αντίστοιχα.

Η γενική αίσθηση pavlopoulos-thrakiπου απεκόμισαν οι Θρακιώτες από τη συνάντηση είναι κάτι περισσότερο από καλή, αφού ο κος Παυλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία των δύο θεσμικών της επιχειρηματικότητας της Θράκης και τις ευχαριστίες του στο πρόσωπό τους για την δραστηριοποίηση όλων των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων στην περιοχή που συμβάλλουν στην οικονομική της θωράκιση.

Συζητήθηκαν επίσης μία σειρά σημαντικών θεμάτων και πρωτοβουλιών που σχετίζονται με ή αφορούν την περιοχή. Ο ΠτΔ συμφώνησε στην συμμετοχή και συνδρομή του στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελκυστικότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Θράκης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και έθεσε εμπράκτως εαυτόν στην διάθεση του προέδρου και του γ. γραμματέα της ΟΕΕΘ για οιαδήποτε θεσμική παρέμβαση κρίνουν οι τελευταίοι ότι μπορεί να πράξει επωφελεία της περιοχής και της οικονομίας της.
Σχολιάζοντας τη συνάντηση στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο κος Φραντζής είπε μεταξύ άλλων: «Το ραντεβού μας ήταν 25 με 30 λεπτά και μας κράτησε περίπου 50 λεπτά. Είχε πολύ ενδιαφέρον και το βασικό ήταν ότι μας άκουσε, τον περισσότερο χρόνο μιλούσαμε εμείς παρά αυτός. Στο τέλος αφού είχε ακούσει εμάς μίλησε αυτός. Μόνο οι τρεις μας ήμασταν στην συνάντηση. Αυτό που καταλάβαμε ήταν ότι αγαπάει πολύ την Θράκη και γι’ αυτό και μας δέχτηκε και αυτό ήταν και η αιτία. Το ενδιαφέρον του για την Θράκη είναι πολύ μεγάλο. Από όσο γνωρίζουμε είμαστε οι πρώτοι επιχειρηματίες της Θράκης που συναντιούνται με τον Πρόεδρο, άλλη φορά δεν έχει γίνει κάτι παρόμοιο.

Αυτό που θέλαμε να περάσουμε στον Πρόεδρο είναι ότι είμαστε μια περιοχή δυνατή, δυναμική με όλα τα προβλήματα όπως έχει όλη η χώρα αλλά παρόλα αυτά έχουμε δυνατότητες, υπάρχει Εγνατία, λιμάνια υπάρχουνε υποδομές μπορούμε να αναπτυχθούμε και να φέρουμε και άλλες επενδύσεις, να επιμείνουμε εδώ»
Ο κος Φραντζής αναφέρθηκε και στα θέματα που έθεσαν οι ίδιοι στον κο Παυλόπουλο και σχετίζονται με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού στην περιοχή, για τα οποία ο κος Παυλόπουλος επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον: «Εμείς του αναφέραμε τα θέματα της περιοχής και τις αγωνίες μας. Του θέσαμε αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε, το brand name για την Θράκη και του παρουσιάσαμε τις επιχειρήσεις τις μεγάλες που έχουμε στην περιοχή. Αυτό του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Του μεταφέραμε ότι το κλίμα είναι καλό, ότι η περιοχή μας προσφέρεται για επενδύσεις, είναι μια καινούρια περιοχή τουριστικά όχι τόσο ανεπτυγμένη αλλά έχει αρκετό τουρισμό -τουλάχιστον ο Έβρος η Αλεξανδρούπολη- από Τουρκία. Εμείς επιδιώκουμε σαν Θράκη να έχουμε περισσότερο, η Ξάνθη έχει το καρναβάλι κλπ. Εστιάσαμε σε θέματα επενδύσεων και προοπτικών για την Θράκη και μάλιστα του προτείναμε να πάρει έναν πιο ενεργό ρόλο σε κάτι που θέλουμε να κάνουμε.
Υπάρχουν κάποιοι άξονες στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορούν την ελκυστικότητα των επενδύσεων της περιοχής και είναι μια θεματολογία που θέλουμε να προχωρήσουμε, ήδη έχουμε βρει συνεργάτες για να μας ετοιμάσουν την πρόταση και θέλαμε με το κύρος του, γιατί αυτός ο θεσμός δεν μπορεί να έχει κάποια άλλη πρωτοβουλία, να παραβρεθεί εδώ να παρουσιάσει το πρόγραμμα και το δέχτηκε πολύ ευχάριστα»
Ο κος Παυλόπουλος μετέφερε στους θεσμικούς της Θράκης την αγωνία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας, όμως εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Θράκη έχει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές οι οποίες θα τη φέρουν στη θέση που της αξίζει: «Αυτά που μπορώ να πω για τον Πρόεδρο είναι ότι και αυτός περιμένει να κλείσει η αξιολόγηση.

Βλέπει ότι το κλίμα πάει να αλλάξει και πιστεύει ότι στην Θράκη αξίζει να προχωρήσει και είναι ένα μέρος ευκαιριών που έχει μείνει πίσω αλλά η στέρηση αυτή μπορεί να γίνει ένα μονοπάτι για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Η θωράκιση της Θράκης είναι οι επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ευημερία.

Συζητήσαμε για την γείτονα Τουρκία και τα προβλήματα που έχει, για τις διαφορές της λίρας γιατί αυτό χτυπάει τον τουρισμό, βγαίνουμε αρκετά ακριβότεροι λόγω συναλλαγματικής διαφοράς, αλλά παρόλα αυτά δείχνει να αντέχει ο τουρισμός σε αυτά τα επίπεδα γιατί τα Σαββατοκύριακα είναι κλειστά από Τούρκους επισκέπτες ο Έβρος και κοιτάμε να μπορέσουμε να τους προωθήσουμε και στην υπόλοιπη Θράκη αυτούς τους τουρίστες»
Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ 
Εν τω μεταξύ, από τη συγκεκριμένη συνάντηση προέκυψε και μία ακόμα είδηση που έχει να κάνει με επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θράκη. Πιο συγκεκριμένα, ο κος Παυλόπουλος θα βρεθεί στον Έβρο στις 4 Μαρτίου και στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης θα συναντηθεί εκ νέου με τους κυρίους Χατζημιχαήλ και Φραντζή.
Επιπλέον, ο ίδιος ο ΠτΔ θα γίνει φορέας «διαφήμισης» του σουφλιώτικου μεταξιού, αφού σε προσεχή επίσκεψή του στην Πορτογαλία θα εμφανιστεί με τη γραβάτα που του δώρισαν οι εκπρόσωποι της ΟΕΕΘ, φτιαγμένη από εξαιρετικής ποιότητας σουφλιώτικο μετάξι.

Πηγή