Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Ελληνας! Οχι γιατί το θες εσύ κι εγώ αλλά γιατί το θέλει αυτός ο ίδιος! γράφει ο Γιώργος Αδαλής

1666

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Ελληνας! Οχι γιατί το θες εσύ κι εγώ αλλά γιατί το θέλει αυτός ο ίδιος! Και κυρίως γιατί έκανε τα πάντα για να αποκτήσει το δικαίωμα να θεωρείται Ελληνας! Δεν είναι Νιγηριανός ή … βάρβαρος! Είναι ένας Ελληνας που έχει αποκτήσει Ελληνική παιδεία και έμαθε να παίζει μπάσκετ στην Ελλάδα, στον Φιλαθλητικό!

Ξέρετε όλοι σας πόσο λάβρος είμαι κατά της λαθρομετανάστευσης!

Ομως σήμερα θα υποστηρίξω δημόσια τον Γιάννη γιατί αρχίζουν και πληθαίνουν αρκετά οι ανεγκέφαλοι σε τούτη εδώ τη χώρα!

Ο Αντεντοκούνμπο γεννήθηκε στην Ελλάδα! Οι γονείς του ήρθαν παράνομα εδώ στην Ελλάδα και κακώς!

Ομως, πήγε σε Ελληνικό σχολείο. Ηταν καλός μαθητής και γι αυτό ήταν και σημαιοφόρος στην τάξη του.

Εμαθε μπάσκετ στον Φιλαθλητικό και μιλά καλύτερα Ελληνικά από το 80% των Ελλήνων! Επαιξε στην Εθνική ομάδα! Και ήταν ο μόνος που έκλαψε όταν χάσαμε από τον προαιώνιο εχθρό μας! Κι έκλαψε σα μωρό παιδί! Μα πάνω από όλα, ο Γιάννης πήγε φαντάρος και υπηρέτησε την πατρίδα! Κυκλοφορεί στα γήπεδα με την Ελληνική σημαία στην πλάτη! Ζητάει από όλο το NBA και όλο τον πλανήτη να τον ψηφίσουν για να είναι ο πρώτος ΕΛΛΗΝΑΣ που θα παίξει σε τελικό ALL STAR του NBA. Δεν δέχεται να υπογράψει αυτόγραφο πάνω στη σημαία γιατί την σέβεται! Στην ταυτότητά του γράφει Ελληνας! Στα συμβόλαια των 100.000.000 που υπέγραψε επάξια γράφει ότι είναι Ελληνας! Σε όλο τον πλανήτη τον ξέρουν ως «GREEK FREAK»!

Κι εσύ τώρα, που σήκωσες … μπαϊράκι εναντίον του, επιμένεις ότι δεν είναι Ελληνας;;;
Εσύ που δέχεσαι αυτομάτως ως … Ελληνα τον ακροαριστερό που καίει τις σημαίες στα Εξάρχεια! Ψηφίζεις για υπουργό Αμυνας κάποιον που δεν πήγε καν φαντάρος! Θαυμάζεις ηθοποιούς που δήλωσαν τραβεστί για να μην πάνε Στρατό και θεωρείς ότι είναι … Ελληνες!

Διαβάζεις δημοσιογράφους που δήλωσαν τρελοί για να μην υπηρετήσουν την Πατρίδα! Εχεις υπουργούς που δεν μπορούν καν να μιλήσουν Ελληνικά και σε εκπροσωπούν! Εχεις βουλευτές που δηλώνουν Τούρκοι και τους πληρώνεις! Εχεις αρσιβαρίστες από την Αλβανία και την Σ.Ενωση που τους χειροκροτούσες για τα μετάλλια και τους θεωρούσες Ελληνες ακόμη κι όταν δεν γνώριζαν ούτε μια Ελληνική λέξη! Και έκανες μόκο όταν ο Σχορτσιανίτης έπαιζε μπάσκετ ως Ελληνας!

Κατάπιες τη γλώσσα σου όταν ο Πύρος Δήμας υποστήριζε τον Αλβανό Εντι Ραμα στο φασιστικό του παιχνίδι ενάντια στην Ελλάδα! Κάθεσαι και χαζεύεις φωτογραφίες με άλλους αρσιβαρίστες δίπλα στον Αλβανό τον Ράμα ! Ψήφισες για Πρωθυπουργό έναν ΑμερικανοΣουηδόΠολωνό που δεν είχε για πολλά χρόνια καν Ελληνικό Διαβατήριο και η μητρική του γλώσσα ήταν τα Αγγλικά!!!

Αλήθεια, τι σε πειράζει περισσότερο ρε συ στον Γιάννη; Το γεγονός ότι είναι μαύρος ή επειδή στα 21 του κέρδισε 100 εκ. δολάρια; Σκέφτηκες τελικά, μήπως ζηλεύεις και βγάζεις χολή γιατί ο δικός σου ο γιος, είναι χοντρός, και στο σχολείο ήταν τεμπελχανάς και τενεκές ;

Αν τελικά σε πειράζει το … Αντετοκούνμπο, γιατί δεν σκέφτεσαι ότι το δικό σου το επίθετο μπορεί να είναι Τούρκικο; Σκέφτηκες άραγε ποτέ να το αλλάξεις; Ναι σε εσένα το λέω , που είσαι ο «Αρειος Ελληνας» ενώ σε λένε … Μουεζίνογλου , Μποστάνογλου, Μπογιατζή, Ντεμιρτζή και… και… και …. Μήπως άραγε ένα τέτοιο επίθετο, θα ταίριαζε καλύτερα στον Γιάννη και δεν θα σε χάλαγε;

Προσωπικά, δηλώνω υπερήφανος που η χώρα μας έβγαλε τέτοιο αθληταρά , μέσα από τις μπασκετικές υποδομές της! Και είμαι υπερήφανος γιατί ως άνθρωπος είναι μια καλή ψυχή και λατρεύει την Ελλάδα! Την λατρεύει και δεν ζητά τίποτε από αυτήν!

Και στο λέω εγώ «Άρειε» κακομοίρη! Που κάθε μέρα δίνω μάχες για την λαθρομετανάστευση και με σέρνουν στα δικαστήρια εδώ και χρόνια!
Ο Γιάννης δεν είναι ο Οδυσσέας Τσενάϊ!
Ο Γιάννης θέλετε δεν θέλετε , είναι Ελληνας και από την στιγμή που δεν το καταλαβαίνετε, είστε για ομαδική ψυχοθεραπεία!

Για εμένα προσωπικά, δεν είναι Ελληνας όποιος απλά γεννήθηκε στην Ελλάδα!
Ελληνας είναι αυτός που γεννήθηκε στην Ελλάδα και καθημερινά αποδεικνύει την αγάπη του για την Πατρίδα!

Αυτοί που έλαχε να γεννηθούν εδώ και καθημερινά καταναλώνουν την ενέργειά τους προκειμένου να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, ας βολευτούν με έναν τούρκικο καφέ, λίγο τούρκικο ρακί και ένα ταψί μπακλαβά για να πάνε τα φαρμάκια κάτω!

ΥΓ
Και κάτι τελευταίο! Ο Γιάννης δεν είναι Φιλέλληνας! Είναι Ελληνας! Φιλέλληνας είναι ο ΓΑΠ, που αν και ορίτζιναλ Αμερικάνος, τον κάνατε Πρωθυπουργό γιατί βόλεψε καμιά 500.000 … Ελληνάκια!!!!!

Γιώργος Αδαλής Δημοσιογράφος