Η Ξανθή φτιάχνει Ρολάκια Με Μήλο Και Κανέλα για το inevros.gr..

1916

ρολα1

Αφράτα Ρολάκια με μήλο και κανέλα

Για την ζύμη

5 φλ. τσαγιού αλεύρι (ή για όλες τις χρήσεις)

1 ½ φακελάκι μαγιά σκόνη

2 κουτ. γλυκού κοφτά αλάτι

1/2 φλ. τσαγιού νερό

1 φλ. τσαγιού γάλα

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

¼ κουτ. γλυκού μαχλέπι

¼ κουτ. γλυκού κακουλέ

¼ κουτ. γλυκού κανέλα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

5 κουτ. Γλυκού σπορέλαιο

2 μεγάλα αυγά

 

Για τη γέμιση 

2 μέτρια μήλα

1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες

½ φλ. τσαγιού καρύδια αλεσμένα

120 γραμ. βούτυρο λιωμένο

2 κουτ. σούπας κοφτές κανέλα

1 βανίλια

1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική λευκή ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

1 κουτ. σούπας κοφτή αλεύρι

 

Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη

Βάζουμε σε μία λεκανίτσα όλα τα στερεά υλικά, και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλάτι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο, και το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, και ανακατεύουμε να ενωθούν. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι, και ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ζύμη αφράτη, όχι σφιχτή. Σκεπάζουμε την λεκανίτσα με το καπάκι της ή με την μεμβράνη, και αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να τριπλασιαστεί. Τέλος, τοποθετούμε τη φουσκωμένη ζύμη στο ψυγείο για 1 νύχτα.

ρολα2

Γέμισμα και τύλιγμα ρολού

Τοποθετούμε και ανακατεύουμε, όλα τα υλικά με ένα μπολ, αφού πρώτα τρίψουμε και στραγγίσουμε τα μήλα. Ανοίγουμε την ζύμη μας ένα φύλλο και με τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς του φύλλου μας. Κόβουμε σε μικρότερα ρολάκια (περίπου 11 φέτες). Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί, αφήνοντας λίγο περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο στους 50 βαθμούς, ώστε να φουσκώσουν περίπου για 20’, στην συνέχεια αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Υ.Γ  Μια απολαυστική, θρεπτική λιχουδιά που θα λατρέψουν τα παιδιά που συνδυάζεται τέλεια με γάλα, τσάι και καφέ.. 

Καλή Όρεξη.. 

Από την Ξανθή Παρταλίδου..