Είσαι σε κατάσταση εκτακτου ανάγκης;; ΠΛΗΡΩΝΕ.. γράφει ο Γιώργος Αδαλής

1268

Δυο φορές μέσα σε δεκαπέντε μέρες οι μετεωρολόγοι έπεσαν έξω! Και όταν λέμε έξω, εννοούμε πολύ έξω! Γιατί με τις προβλέψεις τους έσπειραν τον πανικό σε όλη την επικράτεια! Ειδικά για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου ζει το 70% του πληθυσμού της χώρας, προέβλεπαν τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα, που κανονικά μέσα σε δυο εβδομάδες, έπρεπε να είχαμε πεθάνει όλοι από την ακρότητα αυτών των φαινομένων! Τελικά αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα, ήταν την πρώτη φορά μια ηλιόλουστη κατάσταση και την δεύτερη μια πτώση της θερμοκρασίας, που είναι απόλυτα φυσιολογική όταν είσαι μέσα στο καταχείμωνο.

Ο όρος “Ακραία Καιρικά Φαινόμενα”, χρησιμοποιείται για να θέσει σε λειτουργία την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα επίπεδα και να θέσει σε ετοιμότητα μηχανήματα και προσωπικό, που όταν ξεκινήσει η ακραία αυτή κακοκαιρία θα βοηθήσουν τον πληθυσμό να την ξεπεράσει και τις πιο αβοήθητες ομάδες να επιβιώσουν! Φυσικά με μηδέν πόντους χιόνι και οκτώ μποφόρ στα πελάγη, δεν χρειάζεται κάποιος βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό!

Φαίνεται όμως ότι ο μοναδικός που ήταν κερδισμένος από αυτή την κατάσταση ήταν ο … ίδιος ο κρατικός μηχανισμός!

Και εξηγούμαι:

Ολοι εσείς τρέξατε τις τελευταίες μέρες να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας! Και τα κρατικά ταμεία γέμισαν από ζεστό χρήμα!!

Σε κανονικές συνθήκες, όταν για παράδειγμα το κράτος ή ο Περιφερειάρχης ή ένας Δήμαρχος θέλει να αγοράσει ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, πρέπει να κάνει Δημόσιο διαγωνισμό. Οπου ανάλογα με το ποσό πρέπει να είναι Πανελλήνιος ή ακόμη και Διεθνής! Κι αυτά τα πράγματα ΠΡΩΤΟΝ αργούν και ΔΕΥΤΕΡΟΝ, μπορεί να τα κερδίσουν κι άνθρωποι που δεν τους … πολυγουστάρουν οι Κυβερνώντες!!!

Βγαίνει λοιπόν ένας μετεωρολόγος και παρουσιάζει την πρόβλεψή του, υποστηρίζοντας ότι θα έχουμε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορεί να μην απομείνει κανένας μας ζωντανός!

Αμέσως, κινούνται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και ενεργοποιούνται όλες οι νομικές διατάξεις περί επιβολής εκτάκτων μέτρων αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!

Επειδή οι απαιτούμενες ενέργειες πρέπει να είναι άμεσες, το κράτος αποκτά το δικαίωμα να χορηγεί εκτάκτως, ΟΠΟΙΟ ποσό θεωρεί κατάλληλο, σε ΟΠΟΙΟΝ Δήμαρχο ή Αυτοδιοικητικό κρίνει ότι κινδυνεύει πιο … άμεσα!

Οι προμήθειες υλικών , μηχανημάτων και υπηρεσιών, λόγω του ότι τελούν υπό αυτή τη διαδικασία, μπορούν να γίνουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΟΔΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ !!!!

Ετσι είναι στην κρίση του Πρωθυπουργού, σε ποια Περιφέρεια κα ποιον Δήμο θα δώσει έκτακτη χορήγηση μετρητών! Και φυσικά είναι στην απόλυτη ευχέρεια των Δημάρχων, ΠΩΣ θα ξοδέψουν αυτά τα χρήματα καθώς και ΣΕ ΠΟΙΟΝ προμηθευτή θα τα δώσουν!!!

Και όλα τα παραπάνω νομιμότατα χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό!

Αν τώρα ο Πρωθυπουργός δώσει τα κονδύλια αυτά με βάση ποιον γουστάρει κι όχι με βάση ποιον τα έχει ανάγκη αυτό είναι ένα άλλο θέμα που στη χώρα μας δεν απασχόλησε ποτέ απολύτως κανέναν! Οπως δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν, που έδωσαν όλα αυτά τα λεφτά οι Δημοτικοί Αρχοντες!

Ετσι, κάθε φορά που ακούτε για έντονα καιρικά φαινόμενα, μπορεί να κάνετε κάποιους βενζιναδες χαρούμενους αλλά να ξέρετε ότι ο πιο χαρούμενος απ όλους, είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας γιατί, του ανοίγει μια πόρτα να κάνει … πολιτική!!!

Και το κέρδος είναι διπλό:

Πρώτον γιατί τελικά επιζήσαμε και δεν πέθανε κανείς αφού δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και

Δεύτερον, γιατί η προσήλωση των Δημάρχων στην κεντρική εξουσία επιβραβεύεται με έξτρα χρήμα, που ως γνωστόν φέρνει και … έξτρα ψήφους!

Κι έτσι… εβριμπάντυ χάπι !!!

Καλή χρονιά να έχετε όλοι σας κι εσύ Αλέκση … καλοφάγωτα τα τέλη κυκλοφορίας!

YΓ1.
Η φωτό είναι ή από την Τσιμισκή ή από την Συγγρού (δεν φαίνεται καλά γιατί το χιόνι ξεπερνά τα … 20 μέτρα!), και οι άνθρωποι που βλέπετε γλύτωσαν γιατί είχαν προσωπικά καταφύγια!!!

ΥΓ2.
Το ξαναλέω ότι όλα αυτά είναι νόμιμα μπας και γλυτώσω την αγωγή! Αλλά εσύ λαέ βασανισμένε, σκάσε και πλήρωνε …

Αυτά …

Γιώργος Αδαλής, Δημοσιογράφος