Αλεξανδρούπολη: Διαβάστε για το “ρομποτικό έλκηθρο” του Αη-Βασίλη που έφτιαξαν οι «ROBO-Φτιάχτες»

1318
Το έλκηθρο του Αη-Βασίλη με τους 2 ταράνδους του, κατασκεύασε και προγραμμάτισε η ομάδα ρομποτικής με το όνομα «ROBO-Φτιάχτες», μαθητές όλοι της Στ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, συνδυάζοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων με τον κόσμο της ρομποτικής.

 

Το έλκηθρο τροφοδοτείται από τους δύο μεγάλους κινητήρες του EV3, που κινούν τους τροχούς . Το μικρό μοτέρ κινεί τα πόδια των δύο ταράνδων και ταυτόχρονα κινούνται και τα κεφάλια τους. Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο με ένα κιτ LEGO Mindstorms EV3 31313. Όλη η κίνηση ελέγχεται με τηλεχειριστήριο που επικοινωνεί με το έλκηθρο μέσω του αισθητήρα απόστασης.Τέλος υπάρχει μουσική υπόκρουση το χριστουγεννιάτικο «τρίγωνα κάλαντα».

Επίσης η ομάδα κατασκεύασε ένα σκιέρ που λέει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και κάνει αντίστοιχες κινήσεις. Χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό κιτ LEGO EV3 χρησιμοποίησαν τα 2 μεγάλα μοτέρ για να δίνουν κίνηση στα πόδια του ρομπότ και το μικρό κινητήρα για κίνηση στα χέρια του. Ένας αισθητήρας αφής για χέρι που μόλις πατηθεί αρχίζει το ρομπότ να λέει τα κάλαντα και ένας αισθητήρας χρώματος που ανάλογα με το χρώμα που θα δει κινείται μπροστά ή πίσω.

Η ομάδα ρομποτικής αποτελείται από τους: Αποστολίδη Αριστείδη, Δαρδαμπούνη Στράτο, Καΐμακαμούδη Σαράντη, Κουπούκη Αιμίλιο, Μαστρογιαννούδη Βασίλη, Μητούση Νικόλαο, Μπαλτατζή Δημοσθένη και Παπανδρέου Ανδρέα κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν 2 ρομπότ με Lego EV3.

Τα ρομποτικά κάλαντα θα παρουσιάσει αύριο η «ROBO-Φτιάχτες», στο Δήμαρχο και στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλης.

Πηγή