Το inevros πέρασε μια Κυριακή στην Κοτρωνιά Σουφλίου για αγώνες πρακτικού κυνηγιού και όχι μόνο…(pics)

2189
Οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται και μεις πιστοί στην υπόσχεση μας (δείτε εδώ), ξεκινήσαμε τη διαδρομή μας για το Σουφλί και το πρωϊνό ραντεβού (07:30) με το Γιάννη και τον Κώστα ώστε να ανεβούμε παρέα προς τον ημιορεινό όγκο του Σουφλίου με κατεύθυνση προς το Πρωτοκλήσι.

Στόχος μας ήταν να παρακολουθήσουμε αγώνες πρακτικού κυνηγιού CACT που θα γινόταν για πρώτη φορά στον Έβρο. Τους αγώνες διοργανώνει ο κυνοφιλικός όμιλος Νομού Έβρου.

Κατά τις οκτώμισυ δεχτήκαμε το τελευταίο τηλεφώνημα από τα παιδιά που μας ανακοίνωσαν ότι φεύγουν για “πάνΑποτέλεσμα εικόνας για ξυπνητηριω” και πως θα πρέπει να βρούμε μόνοι μας τη διαδρομή.

Πανικόβλητοι πηδήξαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε γρήγορα για το Σουφλί κατηγορώντας και βρίζοντας ανελέητα τον μοναδικό υπεύθυνο…. το ξυπνητήρι….

Αφού εφοδιαστήκαμε με ζεστά καφεδάκια από το Σουφλί ανεβήκαμε προς την περιοχή όπου θα γινόταν οι αγώνες με την τηλεφωνική καθοδήγηση των παιδιών η οποία είχε την ακρίβεια GPS και έτσι τους βρήκαμε αμέσως.

Εκεί λοιπόν συναντήσαμε την πρώτη ομάδα κυνόφιλων, που περίμεναν με τα σκυλιά τους να έρθει η σειρά τους, ώστε να μπουν στον αγώνα όπου οι κριτές θα τα βαθμολογούσαν για τις επιδόσεις τους.

exormisi-inevros-soufli-kinigi-1

Αμέσως κατάλαβαν όλοι ότι είμαστε άσχετοι με το αντικείμενο και προσφέρθηκαν να μας κατατοπίσουν για το τι συμβαίνει. Με λίγα λόγια ο σκύλος αξιολογείται για τη συνολική του συμπεριφορά όσον αφορά την ικανότητα του να κυνηγήσει το θήραμα.

Η αλήθεια είναι πως μας διακατείχε παντελής άγνοια και να μην κρυφτούμε, προκατάληψη, σε ότι αφορά το κυνήγι, την κυνοφιλία και όλα όσα γίνονται και αφορούν τον συγκεκριμμένο τρόπο ζωής.

Έτσι αφού συστηθήκαμε, ξεκινήσαμε την κουβέντα για το θέμα που επιδιώκαμε, το κυνήγι. Από τη μία εμείς οι συνήγοροι του διαβόλου, από την άλλη τα παιδιά με προεξάρχοντα το Γιάννη από την Κομοτηνή, που με τις γνώσεις και τη δράση του, πραγματικά μας εντυπωσίασε.

exormisi-inevros-soufli-kinigi-2

Η κουβέντα για το δίλημμα, αν οι κυνηγοί τελικά καταστρέφουν και διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία ή προσφέρουν μία σειρά από υπηρεσίες στη φύση, που λίγοι από τους υπόλοιπους από εμάς το κάνουμε, δεν θα τελείωνε ποτέ αν δεν έπρεπε να αλλάξουμε τερέν. Τα συμπεράσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα αφού τα αναλύσουμε με ηρεμία και σοφρωσύνη. Σίγουρα δεν πρόκειται για στυγνούς δολοφόνους όπως πολλοί πιστεύουν.

Συνεχίζουμε και περνάμε πλέον στη δράση και ακολουθούμε την επόμενη δυάδα που μπαίνει στο τερέν.

exormisi-inevros-soufli-kinigi-3

Αφού περάσαμε από αρκετά δύσβατη περιοχή και περπατήσαμε περίπου 10 λεπτά φτάσαμε στο σημείο συνάντησης με τους κριτές.

exormisi-inevros-soufli-kinigi-4

Εκεί παρελάβαν τα παιδιά με τους σκύλους και χάθηκαν στη βλάστηση. Εμείς πήραμε το δρόμο της επιστροφής σε πιό προσιτό μέρος, μόνοι πλέον.

Εδώ θα σημειώσουμε ότι στο επόμενο άρθρο του αφιερώματος θα μπει και άλλο υλικό από τη σημερινή μας περιπέτεια.

Αφου ξαναβρήκαμε τους υπόλοιπους συνεχίσαμε την κουβέντα και ρίξαμε και άλλο φως στην υπόθεση “κυνήγι”. Σίγουρα πρόκειται για τρόπο ζωής και μόνο, όπως μας το ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο Γιάννης. Θα αρκούσε και μόνο η εικόνα που αρπάζει ένα φύλλο από βελανιδιά και το μυρίζει, για να κατανοήσει κανείς την αγάπη του για τη φύση. Δεν θα πούμε περισσότερα……. Τα υπόλοιπα με περισσότερο υλικό στο δεύτερο μέρος…..