Σε σχολεία του Διδυμοτείχου και Μεταξάδων ομιλίες από την ΑΜΘ για την ημέρα κατά του AIDS

926
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, που εορτάζεται την 1η Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία του Έβρου την Πέμπτη και την Παρασκευή, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2016.

pagjosmia-mera-kata-aids

Στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Έβρου, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, θα επισκεφτούν το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου, καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο Μεταξάδων.

Θα μιλήσουν στους μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου και Α’ τάξης Λυκείου για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και τα μέτρα προφύλαξης κατά του HIV/AIDS.

Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι ο ιός του AIDS δεν έχει εξαλειφθεί ή εξαφανιστεί από τη ζωή μας.

Εμείς τον διατηρούμε με την επιπολαιότητα μας τις περισσότερες φορές και απαιτείται αυξημένη προσοχή στις επαφές που τον μεταδίδουν.

Ο έρωτας είναι μια τόσο όμορφη απόλαυση και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιστρέψουμε αυτή την απόλαυση σε εφιάλτη. Είναι αρκετό να πάρουμε τις προφυλάξεις που απαιτούνται και είναι πολύ απλές.

Έτσι λοιπόν συνιστούμε και μεις από τη μεριά μας ειδικά στους νέους να χρησιμοποιούν προφυλακτικά στις ερωτικές επαφές με τους συντρόφους τους.

Η άλλη ανεξέλεγκτη πηγή μετάδοσης του ιού, είναι η από κοινού χρήση στις σύριγγες στα άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών ενδοφλέβια. Εδώ πρέπει να ληθφούν μέτρα προστασίας και από φορείς ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της κοινής χρήσης των συρίγγων.

Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας είτε ως μονάδες είτε ως σύνολα είτε δημόσιοι φορείς ώστε να προλάβουμε τη νόσο γιατί η καταστολή τους έχει αποδειχθεί ότι είναι σχεδόν αδύνατη.