Τι θέλουν οι Τούρκοι στον Περιφερειάρχη;

1067

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

metios-proxenos-tourkias

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, κ. Αλή Ριζά Ακιντζί, συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Οντέρ Μουμίν και από τον πρώην Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Μουσταφά Κατρατζή, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του, στην Περιφέρεια.

Ο Γενικός Πρόξενος ευχήθηκε στον Περιφερειάρχη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και συζήτησε μαζί του θέματα οικονομικής συνεργασίας, τη συνεργασία των επιμελητηρίων της Περιφέρειας με τα αντίστοιχα της Τουρκίας, την προοπτική να συμμετέχουν τα επιμελητήρια της Τουρκίας σε εκθέσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τονίστηκε η σημασία της αύξησης της τουριστικής επισκεψιμότητας από την Τουρκία προς την Περιφέρεια και το ζήτημα της βίζα των 72 ωρών.

Επίσης, συμφώνησαν για έναν καλύτερο συντονισμό σχετικά με την αντιμετώπιση των πλημμυρών στις περιοχές εκατέρωθεν του Έβρου και τον ψεκασμό των κουνουπιών στις κρίσιμες εποχικές περιόδους .