Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (vids)

1209
Τα εισόδια της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάζονται σήμερα σε ολόκληρη την χώρα.

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

«Ο Ελληνικός Λαός καταθέτει σήμερα, πανηγυρικώς, τα αισθήματα ευγνωμοσύνης του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Οι οποίες, με γνήσιο δημοκρατικό φρόνιμα, με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και, κυρίως, με απαράμιλλη αποτελεσματικότητα υπερασπίζονται, μέχρις αυτοθυσίας, την ένδοξη πορεία του Έθνους μας, την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας και τα σύνορά της. Σύνορα τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά συνέπεια, ο σημερινός Εορτασμός μας δίνει το δικαίωμα αλλά και μας επιβάλει το χρέος να καταστήσουμε σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται ν’ ανεχθούμε, ούτε κατ’ ελάχιστον, αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ως προς τον καθορισμό των συνόρων μας. Χρόνια πολλά!», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.