Σε μεγάλη τουριστική έκθεση στο Λονδίνο θα ταξιδέψουν οι ομορφιές του Έβρου!

1188

Στη μεγάλη τουριστική έκθεση World Travel Market οι ομορφιές της περιφέρειας ΑMΘ. Θα γίνει προβολή των προορισμών της και επαφές µε τουριστικούς πράκτορες.

evros

Στην τουριστική έκθεση «World Travel Market» που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου 2016 θα συμμετέχει η Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας και για μία από τις πιο επιδραστικές τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έκθεση “World Travel Market” διεξάγεται κάθε χρόνο, στις αρχές Νοεμβρίου, στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο “ExCel” του Λονδίνου και απευθύνεται αποκλειστικά σε εμπορικούς επισκέπτες. Σε μία τεράστια έκταση 45.000 τ.μ. καθαρού εκθεσιακού χώρου, οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και να αναπτύξουν εποικοδομητικές business to business συναντήσεις κι επαφές.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 190 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους της τουριστικής πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το thousandnews.gr, πάνω από 6000 από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας παρακολουθούν και παρευρίσκονται στην WTM, κατά μέσο όρο, ενώ την έκθεση επισκέπτονται περισσότερα από είκοσι οκτώ χιλιάδες μέλη του Meridian Club και εμπορικοί επισκέπτες. Η WTM συνεργάζεται με περισσότερα από 40 διεθνή τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια και έντυπες εκδόσεις, ενώ την καλύπτουν περισσότεροι από 3.000 τουριστικοί δημοσιογράφοι.

Στο περίπτερό της, εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ θα υποδέχονται τους επισκέπτες και θα τους ενημερώνουν μέσα από έντυπο και ψηφιακό υλικό για τις ομορφιές της περιοχής, τους κλασικούς και πιο εναλλακτικούς προορισμούς της. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση παρουσίασης της ΑΜΘ προς τουριστικούς πράκτορες της Μεγάλης Βρετανίας, με προβολή βίντεο, διανομή τουριστικού υλικού και παράλληλη διοργάνωση Β2Β επαφών με τουριστικούς πράκτορες της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό, η περιφέρεια ΑΜΘ και κυρίως η Καβάλα και η Θάσος, δέχεται διαχρονικά Βρετανούς τουρίστες κυρίως για τους θερινούς μήνες. Φέτος μάλιστα, με πρόσθετες πτήσεις και εταιρείες ενδυναμώθηκαν οι αφίξεις. Στόχος της περιφέρειας είναι να διατηρηθεί, αλλά και να διευρυνθεί η παρουσία της ΑΜΘ στη βρετανική αγορά, μέσα από επέκταση συνεργασίας με τις 2 μεγάλες εταιρείες του χώρου (TUI / THOMAS COOK) , αλλά και με νέες εταιρείες. Στα σχέδια της περιφέρειας είναι και η χωρική επέκταση με συμπερίληψη νέων προορισμών, όπως το ηπειρωτικό τμήμα της Καβάλας, η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη, αλλά και η Δράμα, η Ξάνθη, η Ροδόπη, ο Έβρος για εναλλακτικές προτάσεις.