Συνελήφθησαν 2 διακινητές που προωθούσαν παράνομους μετανάστες

1291

Συνελήφθησαν χθες (1-11-2016) το πρωί, στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατέσσερις (14) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.

 

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 20χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Λίγο πιο κάτω, στη διασταύρωση Προβατώνα, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος εντός του οικισμού, πλην όμως  εντοπίσθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και συνελήφθη.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, σε θαμνώδη περιοχή του Φυλακτού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι καθοδηγούσε, πεζός, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 295 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Τυχερού Αλεξανδρούπολης.