Τώρα: Ισχυρός σεισμός

1074

Σεισμός στην Ιταλία: Κατέρρευσαν κτίρια – Κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο

– Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών είναι μόλις 10 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακός
– Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε
– Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρώμη
– Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση 5,4 ρίχτερ συνδέεται με εκείνη των 6,2 ρίχτερ της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε, που στοίχισε τη ζωή σε 278 ανθρώπους

Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, μετά τον σεισμό 5,4 ρίχτερ, που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 19.11 απόψε (20.11 ώρα Ελλάδας).
Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων.

Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών είναι μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι ήταν επιφανειακός, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στη Ρώμη. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.
Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση 6,2 ρίχτερ συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε, που στοίχισε τη ζωή σε 278 ανθρώπους.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφεται πρόβλημα, χωρίς να προσδιορίσουν την ακριβή φύση του, στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε, μεταξύ άλλων.

Η Πολιτική Προστασία διέψευσε πριν από λίγο τις πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ότι στελέχη της ανακοίνωσαν πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από το σεισμό, κάνοντας λόγο περί σύγχυσης λόγω της χαοτικής κατάστασης.
Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας διεξάγουν ακόμη έρευνες στις περιοχές που επλήγησαν από τη δόνηση, διευκρίνισε η ίδια σε ιταλικά ΜΜΕ.

www.newsit.gr