Υποχρεωτικά μέσω εφορίας είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΤΟΕΒ

1175

Μέσω εφορίας υποχρεωτικά θα εισπράττονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των αρδευτών προς τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ), στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν προσέλθουν στους οργανισμούς για να τις εξοφλήσουν, αξιοποιώντας τη δυνατότητα ρύθμισης.

Αυτό προβλέπει σχέδιο νόμου των συναρμόδιων υπουργείων, που επιχειρούν να «βάλουν τάξη», σ’ ένα πεδίο, που προκαλεί προβληματισμό στις τάξεις των αγροτών, καθώς οι πιο πολλοί οργανισμοί έχουν μεγάλα χρέη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν, η ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα και οι παραγωγοί, να μην έχουν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Σημειωτέον πως μέχρι σήμερα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διοικήσεις των Οργανισμών, αν θα στείλουν τις καταστάσεις με τις οφειλές προς βεβαίωση στις τοπικές Εφορίες, με αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ηγεσίες των ΤΟΕΒ, να κάνουν τα «στραβά μάτια».

Με βάση το προωθούμενο σχέδιο, σε πρώτη φάση οι οφειλέτες θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες είτε για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους είτε για να τις ρυθμίσουν έως και σε 48 δόσεις.

Τον αριθμό των δόσεων, με ταβάνι τις 48, τον καθορίζει κάθε ΤΟΕΒ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλα τα μέλη του.

www.agronews.gr