Ελπίδες για σύνταξη σε όσους οφείλουν άνω των 4.000 ευρώ

1232
A veteran farmer rides his aging orange tractor into corn fields surrounding Kutztown PA, as he prepares a harvest for sileage. 2007-10-14.

Παράθυρο για ευνοϊκές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορούν να παίρνουν σύνταξη ΟΓΑ αγρότες που έχουν οφειλές στον οργανισμό, πάνω από 4.000 ευρώ και σήμερα δεν μπορούν να την πάρουν, καθώς δεν προβλέπεται απ΄ αυτό το ποσό και πάνω, συμψηφισμός οφειλών, ανοίγει η κυβέρνηση.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας, Γιώργου Ακριώτη (ΣΥΡΙΖΑ) στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Ακριώτης τόνισε ότι σήμερα χιλιάδες αγρότες αδυνατούν να πάρουν σύνταξη διότι χρωστούν στον οργανισμό και πάνω από 4.000 ευρώ.

Εξήγησε μάλιστα πως χρωστούν μέχρι σήμερα και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη 58.205 αγρότες, εκ των οποίων οι 56.881 οφείλουν ποσά έως 12.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι οι αγρότες με το νόμο 4368 είναι καλυμμένοι από άποψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμη κι αν δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει γνώση ότι υπάρχουν «ανισότητες στους αγρότες».

«Βλέπουμε τη δυνατότητα του ασφαλισμένου να καταβάλλει εισφορές, με τη δυνατότητα αυτή να είναι ευμετάβλητη, εκτεθειμένη σε απρόβλεπτες συνθήκες», κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τον ΟΓΑ.

πηγή: www.agronews.gr