Αγροτικά: Ξεκινά 5 Οκτωβρίου η λειτουργία της ΕΒΖ Ορεστιάδας

1917

Ο πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος επισκέφθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου  το εργοστάσιο με αφορμή την πρώτη ημέρα έναρξης των εργασιών συντήρησης, τονίζοντας ότι «Δυστυχώς η έναρξη έχει γίνει με καθυστέρηση η οποία οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους».

«Θα κάνουμε κάθε ενέργεια ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια το εργοστάσιο» είπε ο κ. Ρώσσιος και εκτίμησε ότι την επόμενη χρονιά τα πράγματα θα είναι καλύτερα τόσο για τη βιομηχανία όσο και για τους τευτλοκαλλιεργητές, ο αριθμός των οποίων το επιθυμητό είναι να αυξηθεί καθώς ο στόχος που τέθηκε για το 2017 είναι η καλλιέργεια 30.000 στρεμμάτων στην περιοχή.

Επίσης, σημείωσε ότι έχει καταγραφεί μεγάλο ενδιαφέρον από χώρες των ανατολικών Βαλκανίων κυρίως από Ρουμανία και Βουλγαρία που ενδιαφέρονται για αγορά ζάχαρης από το ζαχαρουργείο της Ν. Ορεστιάδας λέγοντας ότι «αποδεικνύεται πως το εργοστάσιο της περιοχής αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κόμβο για την παραγωγή ζάχαρης».

«Δεν διαφωνώ ότι ο χρόνος που μας απομένει για την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης είναι πιεσμένος, όμως αυτό που πρώτα μας ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των εργαζομένων» είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος του έργου συντήρησης και της ομαλής διεξαγωγής της καμπάνιας και στα δύο εργοστάσια της βιομηχανίας, Παναγιώτης Καρακώστας.

«Τόσο εμείς όσο και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου θα βοηθήσουμε στην κατεύθυνση αυτή ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες» τόνισε ο κ. Καρακώστας.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι το εποχικό προσωπικό συντήρησης θα εργαστεί σχεδόν για το ίδιο χρονικό διάστημα που εργάστηκε πέρυσι, χωρίς περικοπές στην μισθοδοσία.

Σημειώνεται ότι για τη φετινή περίοδο έχουν καλλιεργηθεί περίπου 15.000 στρέμματα, από τα οποία αναμένεται να συγκομιστούν 85.000 τόνοι τεύτλων , ενώ η καμπάνια θα έχει διάρκεια 18 ημερών.

πηγη: agronews.gr